ροή ειδήσεων

Τι θα πει ο Τσίπρας στη Νίσυρο


Στο νησί του ηφαιστείου, της θερινής χαλάρωσης και της έκρηξης χρωμάτων, στη Νίσυρο, η καθημερινότητα των ντόπιων δεν έχει μικρότερες δυσκολίες, ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο.


Για την αναστολή του ΦΠΑ έχουν ακούσει - για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις περιμένουν τα νεότερα στους λιγότερο τουριστικούς προορισμούς των Δωδεκανήσων. Γι’ αυτό και αναμένουν με ενδιαφέρον την αυριανή «απόβαση» του Αλέξη Τσίπρα στο νησί, απ’ όπου -οι πληροφορίες λένε- θα εξαγγείλει δέσμη μέτρων για την ενίσχυση της νησιωτικής πολιτικής.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει επισκεφθεί ανεπισήμως και οικογενειακά το αγαπημένο νησί του αείμνηστου Νίκου Παπάζογλου (στο σπίτι του στα Νικιά δεσπόζει το κόκκινο μαντίλι), επέλεξε τη Νίσυρο για πολλούς λόγους - έχει άλλωστε κάνει επίσημες επισκέψεις στα νησιά με τα hotspots. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα «ξεχάσει» να μιλήσει για την προσφυγική κρίση ή για την επιθετική ρητορική των Τούρκων αξιωματούχων το τελευταίο διάστημα.


Αντιθέτως. Οπως μάθαμε, μάλιστα, ο κ. Τσίπρας θα έχει μαζί του «φαρέτρα» εξαγγελιών για τα νησιά του Αιγαίου γενικότερα. Θα τον συνοδεύουν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς επίσης και ο συμπατριώτης τους, υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός.

Στο Μανδράκι σήμανε από χθες συναγερμός. Κυριακάτικα, με κατεπείγουσα πρόσκληση του δημάρχου, συνεδρίασε χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Κατάστημα Μανδρακίου το δημοτικό συμβούλιο με θέμα «Η ανακήρυξη του πρωθυπουργού της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα, σε επίτιμο δημότη του Δήμου Νισύρου και η έγκριση διάθεσης πίστωσης για τις τιμητικές εκδηλώσεις». Το νέο κυκλοφόρησε σε χρόνο dt από τη μία έως την άλλη άκρη της Καλντέρας - αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του δήμου, για να το διαβάσουν οι νεότεροι που σερφάρουν στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα (στη Ρόδο και την Κω), η άφιξη του πρωθυπουργού υπολογίζεται λίγο μετά τις 11 το πρωί - εννοείται ότι ετοιμάζεται θερμή υποδοχή, παρά το κρύο και τους πιθανούς ανέμους που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Ο κ. Τσίπρας θα επιστρέψει αυθημερόν στην Αθήνα, αφού Τετάρτη πρωί πρωί πετάει για Βρυξέλλες για το Κυπριακό. Πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, μεθαύριο το απόγευμα, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Κύπρου.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *