ροή ειδήσεων

Πρωτοβουλία για νέο κόμμα στην κεντροαριστερά


Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις πρώην υπουργών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ,
στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την δημιουργία ενός νέου κόμματος της κεντροαριστέρας, αν και προς το παρόν δεν έχουν συμφωνήσει όλοι στο προτεινόμενο εγχείρημα.

Οι συζητήσεις έχουν πάρει οργανωμένη μορφή και σε αυτές συμμετέχουν ενεργά μεταξύ άλλων, η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γιάννης Δατσέρης, ο Δημήτρης Τσιορδας, ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, ενώ συχνή είναι και η παρουσία του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ωστόσο ο επικεφαλής του “Ποταμιού” δεν δείχνει να βιάζεται προκειμένου το κόμμα του να πάρει ενεργά μέρος στην προσπάθεια, θεωρώντας αφενός ότι οι εκλογές δεν είναι κοντά και αφετέρου επειδή επιθυμεί να ενταχθεί στο εγχείρημα όταν πλέον θα έχει οριστικοποιηθεί το νέο σχήμα το οποίο θα πρέπει να έχει απήχηση στους πολίτες.

Σε ό,τι αφορά την Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Φώφη Γεννηματά δεν συμμετέχει, περιοριζόμενη σε συμμαχίες όπως η πιο πρόσφατη με τον Σπύρο Βούγια.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αν και συμμετείχε αρχικά, έχει αποστασιοποιηθεί θεωρώντας ότι το κόμμα θα πρέπει να εκφράζει την ριζοσπαστική Αριστερά, περιθωριοποιώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και αναλαμβάνοντας τον ρόλο του αντίβαρου στην ριζοσπαστική Δεξιά.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *