ροή ειδήσεων

Τεστ ούρων για την πρόληψη των ατυχημάτων


Και δεν εννοούμε μόνο των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και των αεροπορικών και των σιδηροδρομικών. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Analytical Chemistry παρουσίασε ένα νέο τεστ ούρων που μπορεί να μετρήσει τα επίπεδα κούρασης ενός ατόμου με τη βοήθεια βιοχημικών δεικτών –έτσι μπορεί θεωρητικά να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις που μπορούν να προκύψουν αν π.χ. ένας γιατρός, ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ή ένας οδηγός λεωφορείου αναλάβουν τα καθήκοντά τους ενώ είναι υπερβολικά κουρασμένοι.


Mελέτες που δημοσιεύθηκαν στις αρχές του 2000, είχαν δείξει ότι τα λάθη που σχετίζονται με την κούραση, συνδέονται με χιλιάδες τροχαία κάθε χρόνο, γεγονός που μας φέρνει μπροστά σε ένα τεράστιο ζήτημα δημόσιας ασφάλειας.
Η εξάντληση και η υπερβολική κούραση μπορεί να κάνει οποιονδήποτε να να αισθανθεί υπνηλία και να μην έχει κίνητρο και συγκέντρωση στην εργασία του.
Ερευνητές από την Κίνα ανέλυσαν δείγματα ούρων δεκάδων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, που υπηρετούσαν στην πολιτική αεροπορία, έπειτα από μία 8ωρη βάρδιά τους στη δουλειά. Από τους χιλιάδες μεταβολίτες που εντοπίστηκαν, τρεις μπορούν να θεωρηθούν ως δείκτες κόπωσης. Χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά για να επιβεβαιώσουμε αυτά τα ευρήματα, λένε οι ερευνητές, ωστόσο τα αρχικά τους αποτελέσματα αντιπροσωπεύουν έναν τρόπο ανίχνευσης της κόπωσης. Μπορούν δε να βοηθήσουν στην πρόληψη μοιραίων και θανατηφόρων λαθών από εξαντλημένους εργαζόμενους.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *