ροή ειδήσεων

Ποινικές διώξεις για κακουργηματική απάτη σε βάρος δύο αιρετών Δήμου


Ποινικές διώξεις για κακουργηματική απάτη ασκήθηκαν σε δύο αιρετούς, που υπηρετούσαν σε θέση ευθύνης στην υπό τον κ. Χ. Χατζηευθυμίου, δημοτική αρχή, μετά από μήνυση που υπέβαλε κατά παντός υπευθύνου και κατά παντός συνεργού ή συναυτουργού του, βιοµηχανική εταιρεία της Ρόδου.

Η υπόθεση έχει τεθεί σε προτεραιότητα από την τακτική Ανακρίτρια Ρόδου, που χθες κάλεσε σε κατάθεση τον μηνυτή.

Με τη μήνυση, όπως έγραψε η “δημοκρατική”, καταγγέλλονται μεταξύ άλλων ως παράνομες οι διαδικασίες εκκαθάρισης που ακολουθούνται στη δηµοτική επιχείρηση και η αντιµετώπιση των πιστωτών της.

Η εταιρεία, τα έτη 2009 και 2010 πώλησε και παρέδωσε στην “ΡΟΔΩΝ ΑΕ” µε τιµολόγια προϊόντα, συνολικής αξίας 177.847,71 ευρώ. Έναντι της παραπάνω οφειλής εκδόθηκαν εις διαταγήν της, από τον νόµιµο εκπρόσωπο της ΡΟΔΩΝ ΑΕ και της παραδόθηκαν επιταγές αξίας 140.000 ευρώ.

Όλες οι επιταγές ήταν όµως ακάλυπτες και εξαιτίας της παντελούς αδιαφορίας των υπευθύνων υπαλλήλων και µελών του Δ.Σ. της “ΡΟΔΩΝ ΑΕ”, για την πληρωµή τους ή έστω τη ρύθµιση εξοφλήσεώς τους, εκδόθηκαν από την εταιρεία πέντε διαταγές πληρωµής του Μονοµελούς Πρωτοδικείου, οι οποίες και επιδόθηκαν µε επιταγή προς πληρωµή, χωρίς αποτέλεσµα.

Για µέρος των οφειλών της “ΡΟΔΩΝ ΑΕ” ποσού 37.847,41 ευρώ, η οποία αφορούσε τα τιµολόγια πωλήσεως, για τα οποία δεν είχαν δοθεί µεταχρονολογηµένες επιταγές, εκδόθηκε διαταγή πληρωµής του Μονοµελούς Πρωτοδικείου Ρόδου για την οποία επίσης ουδείς ενδιαφέρθηκε για την εξόφλησή της.

Όπως αναφέρεται στη µήνυση, η “ΡΟΔΩΝ ΑΕ” όχι µόνο δεν ενδιαφέρθηκε για την εξόφληση των υποχρεώσεών της, αλλά αντιθέτως άσκησε κατά των διαταγών πληρωµής ανακοπές, µε περιεχόµενο το οποίο σε καµία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγµατικότητα και οι οποίες εισέτι δεν έχουν συζητηθεί.

Στη συνέχεια, απευθύνθηκε στη νέα δηµοτική αρχή, προκειµένου να εξοφληθούν ή έστω να ρυθµιστεί η εξόφληση των οφειλών. Όπως τονίζει στη µήνυσή της η βιοµηχανική εταιρεία η δηµοτική αρχή «όχι µόνο δεν αρκέσθηκε στην αδιαφορία, άρνηση και αµφισβήτηση των οφειλοµένων από την θυγατρική εταιρεία της, αλλά µε διαδικασίες αµφιβόλου νοµιµότητος προχώρησε στην εκκαθάρισή της, µε προφανή σκοπό την αποφυγή τόσο της πληρωµής, όσο και των ευθυνών των µελών του διοικητικού συµβουλίου της».

Η εταιρεία υποστήριξε ακόμη ότι παρότι δεν υφίστανται νοµίµως δηµοσιευµένοι στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως και εγκεκριµένοι ισολογισµοί της ΡΟΔΩΝ ΑΕ για τα έτη 2009 και 2010, η Διεύθυνση Εµπορίου ενέκρινε και προώθησε την δηµοσίευση στο υπ’ αριθµ. 2261/ 27 Απριλίου 2011 φύλλο της εφηµερίδας της κυβερνήσεως την καταχώρησή της από 6 Απριλίου 2011 στο Μητρώο Ανωνύµων Εταιρειών της Περιφέρειας του πρακτικού της έκτακτης γενικής συνέλευσης µε ηµεροµηνία 9-3-2011 εταιρείας µε την οποία αποφασίσθηκε η εκκαθάρισή της και ορίστηκαν τρεις εκκαθαριστές.

Η μήνυση της εταιρείας τέθηκε στην πορεία στο αρχείο με διάταξη Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών.

Η εταιρεία προσέφυγε ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου εκθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι υπήρξε εσφαλμένη εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών που προέκυψαν από τη διενεργηθείσα προκαταρκτική εξέταση και για λανθασμένη νομική αξιολόγηση αυτών.

Ο Εισαγγελέας Εφετών, που μελέτησε τη δικογραφία, σε διάταξη που εξέδωσε τόνισε ότι δεν έχουν ληφθεί ανωμοτί καταθέσεις των εγκαλουμένων, προκειμένου αυτοί να κληθούν να απαντήσουν αναλυτικά στους ισχυρισμούς σε βάρος τους, δικαιολογώντας πλήρως τις απαντήσεις τους, προτείνοντας μάρτυρες και προσκομίζοντας τα σχετικά έγγραφα προς απόδειξη των ισχυρισμών τους.

Παραγγέλθηκε έτσι η διενέργεια, περαιτέρω προκαταρκτικής εξέτασης και η επιστροφή της ποινικής δικογραφίας στον Εισαγγελέα Εφετών μετά το πέρας της που οδήγησε στην έκδοση κι άλλης διάταξης με την οποία παραγγέλθηκε η άσκηση δίωξης σε βάρος των δύο αιρετών.
epoli.gr
ΠΗΓΗ: dimokratiki.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *