ροή ειδήσεων

Επέλαση Καναδών τουριστών στην Ελλάδα


Πρωτοβουλία Κουντουρά για ενίσχυση των αεροπορικών συνδέσεων Ελλάδας-Καναδά

Δυναμική άνοδος της τουριστικής κίνησης από τον Καναδά σημειώθηκε φέτος το φθινόπωρο, αγγίζοντας για πρώτη φορά πρωτόγνωρα επίπεδα αφίξεων και επισκεπτών. Χαρακτηριστικά η αύξηση το Νοέμβριο των Καναδών επισκεπτών ξεπέρασε το 65% (+65,7%), συνεχίζοντας την εξαιρετική επίδοση του Οκτωβρίου, όπου η σχετική αύξηση-ρεκόρ είχε αγγίξει το 658% !


Ενώ, συνολικά στο ενδεκάμηνο (Ιανουάριος-Νοέμβριος 2016) η κίνηση ήταν έντονα ανοδική σε σχέση με την περσινή χρονιά με διψήφια αύξηση 13,4 % από Καναδά.



Σύμφωνα με τον ΕΟΤ ΗΠΑ & Καναδά, η μεγάλη άνοδος που παρατηρείται φέτος στην τουριστική κίνηση από τον Καναδά οφείλεται στην πρωτοβουλία της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού να δημιουργηθεί απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ Αθήνας-ΝΥ.


Για πρώτη χρονιά φέτος μετά από πολλά χρόνια τρεις αμερικανικές εταιρείες Delta, United και American Αirlines πετούν καθημερινά από ΝΥ με τρεις πτήσεις ημερησίως απευθείας προς Αθήνα. Ενώ, διατηρούν ενεργές και τις πτήσεις τους με ενδιάμεσους σταθμούς, όπως το Λονδίνο και το Παρίσι σε νέους ελληνικούς προορισμούς απευθείας, όπως η Κως, η Ρόδο, η Μύκονος, η Σαντορίνη ή τα Χανιά.


Στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού σημειώνουν ότι αύξηση των εκτός Σέγκεν επισκεπτών είναι πολύ σημαντική για την βελτίωση των οικονομικών μεγεθών του ελληνικού τουρισμού, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των επισκεπτών - όπως οι Καναδοί -, ξοδεύουν περισσότερα χρήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, αφού διαμένουν περισσότερες ημέρες κατά μέσο όρο στην χώρα αναλογικά με τους Ευρωπαίους.




"Παράθυρο στην Ελλάδα"







Αυτή η μεγάλη άνοδος των Καναδών προς την Ελλάδα, έφερε την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά στον Καναδά, όπου ήταν κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση "Window in Greece" ("Παράθυρο στην Ελλάδα"), που διοργάνωσε το γενικό προξενείο του Τορόντο.


Ενώ, στο πλαίσιο του ανοίγματος που πραγματοποιεί το υπουργείο στην τουριστική αγορά του Καναδά, η υπουργός παρουσίασε σε κοινό Ελληνοκαναδών και Καναδών επιχειρηματιών, tour operators και εκπροσώπων της ελληνικής κοινότητας του Τορόντο, τον σχεδιασμό και τις ενέργειες για την προώθηση και προβολή της Ελλάδος, ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού, 365 μέρες το χρόνο. Καθώς, οι έρευνες για την Καναδική αγορά δείχνουν μεγάλη ζήτηση και για χειμερινές διακοπές σε περισσότερο ηλιόλουστους προορισμούς, όπως η Ελλάδα.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Κουντουρά είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με Έλληνες και Καναδούς tour operators και εκπροσώπους γνωστής καναδικής αεροπορικής εταιρείας, προκειμένου να επιτύχει την απευθείας αεροπορική σύνδεση Ελλάδας-Καναδά, ακόμη και εντός του 2017 για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/12/16 21:41

    Δεν υπάρχει καμία τακτική πτήση που να συνδεει την Αθήνα με την Αμερική από καμία αεροπορική. Η αναφερθεισες εταιρίες πετούν ΜΟΝΟ το καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *