ροή ειδήσεων

Σε αναζήτηση επενδυτή το Capsis στη Ρόδο


Συνεχίζονται οι διεργασίες για τη μίσθωση του ξενοδοχείου Capsis στη Ρόδο (πρώην Sofitel Capsis) από τη Eurobank, στην οποία έχει περιέλθει η μονάδα. Οι πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με τρεις υποψήφιους επενδυτές (ανάμεσα σε αυτούς φαίνεται να υπάρχει υποψηφιότητα και από τον όμιλο Δασκαλαντωνάκη), ενώ εκτιμάται πως η επαναλειτουργία του ξενοδοχείου, που παραμένει κλειστό τα τελευταία πέντε χρόνια, είναι πολύ πιθανή μέσα στην επόμενη χρονιά ή το αργότερο μέσα στο 2018.

Στελέχη του τραπεζικού ομίλου όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν απευθυνθεί τόσο σε επιχειρηματίες από την περιοχή της Ρόδου και ελληνικούς ξενοδοχειακούς ομίλους, όσο και σε ομίλους του εξωτερικού προκειμένου να διερευνήσουν πιθανό ενδιαφέρον για τη μίσθωση της μονάδας. Κατά καιρούς έχουν υπάρξει πολλοί ενδιαφερόμενοι. Μεταξύ αυτών ο όμιλος Χατζηλαζάρου που εξέτασε την προοπτική αγοράς του ξενοδοχείου, χωρίς όμως στο τέλος να υποβάλει οικονομική προσφορά, ενώ είχε ακουστεί και το όνομα του ομίλου Λασκαρίδη.

Το ξενοδοχείο Capsis στη Ρόδο, που διαχειρίζεται η Ντία Καψή (κόρη του Θάνου και Μαρίκας Καψή) χτίστηκε το 1970. Βρίσκεται στην Ιαλυσό στην παραλία της Ιξιάς και συνολικά αποτελείται από πέντε κτίρια. Ανακαινίστηκε το 1995, αποτελείται από εννέα ορόφους και διαθέτει συνολικά 691 δωμάτια δυναμικότητας 1.820 κρεβατιών.

Λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, η Ντία Καψή πούλησε και επαναμίσθωσε (sale and leaseback) την μονάδα στην Eurobank προς 50 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, από το 2010, λόγω και της επιδείνωσης της οικονομικης κρίσης, η μονάδα βρέθηκε σε ασφυξία ρευστότητας με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή -κατά τη διετία 2010-2011- η ομαλή καταβολή των μισθωμάτων στην Eurobank. Έτσι, η τράπεζα λίγο πριν εκπνεύσει το 2011 προχώρησε στην έξωση από το ακίνητο της Ντίας Καψή και κατά τα τελευταία τέσσερα αναζητά αγοραστή.

Η "φήμη" του Capsis οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό μεταξύ άλλων στην διοργάνωση μεγάλων συνεδρίων. Το τεσσάρων επιπέδων συνεδριακό του κέντρο, συμπεριλαμβανομένων των υπόλοιπων συνεδριακών χώρων, είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, διαθέτοντας 100 χώρους συσκέψεων και συνολική χωρητικότητα έως 8.000 άτομα.

Εντούτοις πλέον το συγκρότημα χρήζει ριζικής ανακαίνισης (τα κεφάλαια που απαιτούνται μπορεί να φτάνουν ακόμη και τα 20 εκατ. ευρώ) γεγονός που δυσχεραίνει τις συζητήσεις για τη μίσθωση της μονάδας. Εφόσον όμως βρεθεί ο τελικός μισθωτής, πιθανόν στο μέλλον να έχει και δικαίωμα εξαγοράς τους ξενοδοχείου.

Βασιλική Κουρλιμπίνη
vicky.kourlibini@capital.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *