ροή ειδήσεων

Οριστικές οι κοσμογονικές αλλαγές στο Champions League από το 2018!


Οριστικοποιήθηκαν απόψε οι μεγάλες αλλαγές στο Champions League για την τριετία 2018-2021.


Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ποδοσφαίρου στον πλανήτη, θα διεξαχθεί για τελευταία φορά με την ισχύουσα μορφή της την επόμενη σεζόν (2017-18). Αμέσως μετά και αρχής γενομένης από την περίοδο 2018/19 αλλάζουν τα πάντα και γίνεται εξαιρετικά δύσκολη η πρόκριση στους ομίλους, για τους πρωταθλητές των μικρών και μεσαίων -με βαση το UEFA ranking- εθνικών ομοσπονδιών, στις οποίες ασφαλώς ανήκει και η Ελλάδα.

Επίσης, από το 2018 αλλάζουμε και… συνήθειες αφού καταργείται η ώρα που εδώ και δεκαετίες ήταν άμεσα συνυφασμένη με το Champions League. Τέλος στο «δέκα παρά τέταρτο», αφού η εκτελεστική επιτροπή της UEFA κατά τη συνεδρίασή της στη Νιόν αποφάσισε από τους οκτώ αγώνες της ημέρας οι έξι να αρχίζουν στις 22:00 και οι δύο στις 20:00 (πάντα σε ώρες Ελλάδας).

Θεσμοθετείται, επίσης, ειδικός προκριματικός γύρος για το Europa League στον οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι πρωταθλητές που θα αποκλείονται από τους ομίλους του Champions League, ώστε όλες οι ομάδες που κατέκτησαν τα εθνικά τους πρωταθλήματα να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στην Ευρώπη. Από το 2018 και εφεξής στον συντελεστή των ομάδων παύει να προστίθεται ο συντελεστής της χώρας, ώστε να μην ευνοούνται οι σύλλογοι που προέρχονται από τα μεγάλα πρωταθλήματα.

Στους ειδικούς συντελεστές που θα χρησιμοποιούνται κυρίως για τον καθορισμό της κατανομής χρημάτων (market poοl ή οτιδήποτε σχετικό) θα προσμετρώνται τόσο η πορεία του συλλόγου στην Ευρώπη σε βάθος δεκαετίας, όσο και οι τίτλοι που έχει κατακτήσει. Περισσότερους πόντους δίνει το Champions League και το κύπελλο πρωταθλητριών, λιγότερους το Europa League-Κυπελλο UEFA ή ακόμα και το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Σε άλλες αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής:

– Το νεότευκτο στάδιο της Λιόν θα φιλοξενήσει τον τελικό του Europa League 2018
– Ποσό 50.000.000 από τα έσοδα του Champions League θα «μεταφερθεί» στο Europa League
– Το final four της νεοσύστατης διοργάνωσης Nations League θα διεξαχθεί 5-9 Ιουνίου 2019
– Ανατέθηκαν οι εξής διοργανώσεις:
Ευρωπαϊκό U21 2019 – Ιταλία
Ευρωπαϊκό U19 2019 – Αρμενία
2020 – Β. Ιρλανδία
Ευρωπαϊκό U17 2019 – Ιρλανδία
2020 – Γεωργία
Ευρωπαϊκό Fustal 2017 – Καζακστάν

– Τέλος, τα βραβεία fair play για τη σεζόν 2015-2016 που συνοδεύονται με έπαθλο 50.000 ευρώ πήραν η Νορβηγία (πρώτο βραβείο), η Εσθονία (καλύτεροι φίλαθλοι) και η Λευκορωσία (μεγαλύτερη πρόοδος)




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *