ροή ειδήσεων

Forbes: Ο Putin ο ισχυρότερος άνθρωπος στον κόσμο


Τη θέση του στην "κορυφή" της λίστας του Forbes με τους ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη,
διατήρησε και το 2016, ο πρόεδρος τη Ρωσίας, Vladimir Putin.

Ποιοι "διοικούν", λοιπόν, τον πλανήτη; Σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, στην πρώτη θέση παραμένει, για τέταρτη διαδοχική χρονιά, ο Putin, αφού η ισχύς του γίνεται εμφανής από τη Ρωσία έως τη Συρία, αλλά και όπως φαίνεται, στην περίπτωση των αμερικανικών προεδρικών εκλογών. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, αφού αποδεικνύεται ανθεκτικός στα σκάνδαλα που "καλλιεργούνται" γύρω από το όνομά του. Η τρίτη θέση δίδεται σε μια γυναίκα, την Angela Merkel, την καγκελάριο της Γερμανίας και την ηγέτιδα - "κλειδί" της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι εξής: ο Xi Jinping, γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (4ος), ο Πάπας Φραγκίσκος (5ος), η επικεφαλής της Federal Reserve Janet Yellen (6η), ο Bill Gates (7ος), ο Larry Page, CEO της Alphabet (8ος), ο πρωθυπουργός της Ινδίας Narenda Modi (9ος) και ο Mark Zuckerberg του Facebook (10ος), στα μόλις 32 του έτη.

Στη λίστα υπάρχουν 11 νέα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May στη 13η θέση, ενώ επέστρεψαν άλλα δύο ονόματα, αυτό του Antonio Guterres, νέου γενικού γραμματέα του ΟΗΕ (στην 36 θέση, μετά από το 2009 οπότε και συμπεριλήφθηκε τελευταία φορά στη λίστα), αλλά και του Τούρκου πρωθυπουργού, Recep Erdogan (στην 56 θέση, έπειτα από την εμφάνισή του το 2011 στη λίστα).

Από τη λίστα δεν λείπουν και ο Mario Draghi, πρόεδρος της ΕΚΤ, ο οποίος έρχεται 11ος, αλλά ούτε και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, στην 25η θέση.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *