ροή ειδήσεων

Συναγερμός από την Frontex: Τζιχαντιστές εξοπλίζουν πρόσφυγες για τρομοκρατικές επιθέσεις


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει σύμφωνα με ρεπορτάζ του Independent η Frontex για το ενδεχόμενο «μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να εξοπλίζουν πρόσφυγες που βρίσκονται, ήδη, στην Ευρώπη για να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις».
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η Frontex υπογραμμίζει ότι «ορισμένα άτομα μπορεί να έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί ή χειραγωγηθεί ή να έχουν χρησιμοποιηθεί από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι πιθανόν έχουν παρεισφρήσει σε στρατόπεδα προσφύγων».
Στο δημοσίευμα, επίσης, σημειώνεται ότι «μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πιθανόν έχουν αποπειραθεί να χειραγωγήσουν πρόσφυγες ή ακόμη και να τους εκπαιδεύσουν για να τους μετατρέψουν σε τρομοκράτες».
«Η Frontex εξήρε την αναγκαιότητα ετοιμότητας των ευρωπαϊκών αρχών υπό τον φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων», υπογράμμισε ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex, Φαμπρίς Λεζερί, σε δηλώσεις του στο «Voa News».
Από την πλευρά της, η Europol έχει ανακοινώσει ότι από τον Απρίλιο του 2016 υπήρξαν περίπου 300 περιπτώσεις στις οποίες τζιχαντιστές προσπάθησαν να στρατολογήσουν πρόσφυγες που βρίσκονταν ήδη στην Ευρώπη.
Και αυτά τη στιγμή που δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι τζιχαντιστές μπορεί να έχουν φτάσει στην Ευρώπη.
Δείτε το δημοσίευμα:








Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *