ροή ειδήσεων

Guardian: Το ξεφάντωμα δαπανών του Τσίπρα μπορεί να ανακουφίσει τους Ελληνες, αλλά δεν θα δώσει τέλος στην κρίση

Με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα ασχολείται σε άρθρο του ο Guardian, υπογραμμίζοντας πως η 13η σύνταξη προς τους συνταξιούχους αλλά και η μείωση του ΦΠΑ στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου δεν θα τερματίσουν την κρίση.

Τίτλος του δημοσιεύματος: «Το ξεφάντωμα του Τσίπρα μπορεί να ανακουφίσει τους Ελληνες, αλλά δεν θα δώσει τέλος στην κρίση»

«Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Ελληνας πρωθυπουργός, που αρέσκεται να ταρακουνά τα πράγματα και τις τελευταίες ημέρες, έχει επανέλθει. Μετά από 16 μήνες πιστός στη γραμμή των δανειστών, ο ηγέτης επαναστάτησε, με προσοχή στην αρχή και στη συνέχεια σχεδόν θριαμβευτικά, πέταξε μακριά τον δημοσιονομικό ζουρλομανδύα που περικλείει την κυβέρνηση του με αραιά κεκαλυμμένη χαρά», αναφέρει αρχικά το άρθρο.

Παραθέτοντας, εν συνεχεία, τις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα στους αδύναμους της ελληνικής κοινωνίας, κάνει λόγο για την αντίδραση των δανειστών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ήρθε με δύναμη», με τον ESΜ να παγώνει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος. Παράλληλα, ακολούθησε η αντίδραση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο ζήτησε από τους δανειστές να εκτιμήσει εάν οι εξαγγελίες του Αλεξη Τσίπρα ήταν μονομερής ενέργεια.

Οπως αναφέρει ο Guardian, αν και ο Ελληνας πρωθυπουργός επιμένει πως η συνδρομή αυτή θα θεραπεύσει τις πληγές της κρίσης, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη των δανειστών γνωρίζουν πως σχεδόν κάθε κίνηση μπορεί να αναθερμάνει προβλήματα.

«Αναπόφευκτα, η επόμενη πράξη έχει ήδη αρχίσει. Επτά χρόνια μετά την αποκάλυψη της κλίμακας του ελλείμματος, με τα τρία πακέτα διάσωσης να αποτρέπουν την πτώχευση, η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε οικονομική ανάκαμψη. Παρά τα ''ρόδινα'' προγνωστικά από την κεντρική τράπεζα της χώρας -την Παρασκευή προβλέφθηκε πως η οικονομία, η οποία έχει αυξηθεί κατά μόλις 0,1% το 2016, θα επεκταθεί κατά 2,5% το επόμενο έτος και 3% το 2018 – το έθνος έχει χάσει το 1/3 της οικονομικής παραγωγής», σημειώνει το δημοσίευμα.

Ο Guardian αναφέρεται και στα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας στις δημοσκοπήσεις, με τη διαφορά από τη ΝΔ να βρίσκεται στο 15%, υπογραμμίζοντας πως «αυτό καθιστά τον αριστερό ηγέτη απρόβλεπτο». «''Ολα τα σενάρια είναι ανοικτά, συμπεριλαμβανομένων των εκλογών'', λέει ο καθηγητής Δημήτρης Κερίδης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. ''Το παίζει μαχητής, από τη μία, και ο ηγέτης που θέλει λύση και την Ελλάδα στο ευρώ, από την άλλη. Αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή και ο ίδιος είναι όμηρος της ρητορικής του'', προσθέτει στον Observer».

Σύμφωνα με τον Guardian, η όρεξη για ένα ακόμη ελληνικό δράμα είναι περιορισμένη από τη στιγμή που η Ευρώπη έχει και άλλα μέτωπα ανοικτά. «Υπάρχουν κανόνες -και αδιάλλακτες θέσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να ωθήσουν το δράμα προς τα εμπρός. Αυτή τη φορά, μακριά από την Ελλάδα, οι κύριοι παίκτες είναι σε σύγκρουση», υποστηρίζει, κάνοντας λόγο για το «παιχνίδι» σε Βερολίνο και Ουάσινγκτον.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *