ροή ειδήσεων

H Ρόδος στη έκθεση Travel Turkey


Στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Νοτιοανατολικής Μεσογείου «Travel Turkey» της Σμύρνης,
συμμετείχε για δεύτερη φορά η Ρόδος (8-12 Δεκεμβρίου). Με αναβαθμισμένο αισθητικά και χωροταξικά περίπτερο και τουρκόφωνο διαφημιστικό υλικό, που έγινε κυριολεκτικά ανάρπαστο από τους επαγγελματίες και τους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης, η Ρόδος άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τη ροδίτικη αποστολή αποτελούσαν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επικοινωνίας κ. Τέρης Χατζηιωάννου, ο Διευθυντής της Μαρίνας Α.Ε. κ. Χριστόφορος Χαρίσης, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Εστιατόρων κ. Δημήτρης Δεληδημητρίου, ο μεταφραστής κ. Γιώργος Ασλανίδης και στελέχη επαγγελματιών της περιοχής μας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης οι αντιδήμαρχοι Τουρισμού και Πολιτισμού συναντήθηκαν με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και επαγγελματικών ενώσεων με σκοπό τη διεύρυνση των προοπτικών της Ρόδου, τη συνεργασία στα θέματα πολιτιστικών ανταλλαγών, αλλά και την αύξηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από τη Τουρκία προς τη Ρόδο για το 2017.

Πιο συγκεκριμένα συναντήθηκαν με τον δήμαρχο του Μητροπολιτικού δήμου Σμύρνης κ. Aziz Kocaoglu, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητήριου Σμύρνης κ. Ekrem Demirtas, τον Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Σμύρνης (TURSAB) κ. Αli Hepsen, τον δήμαρχο του Βodrum κ. Mehmet Kocadon, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητήριου της Ιsparta κ. Sukru Basdergirmen, την αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Κusadasi Dr. Ayse Serifoglu, τον τουριστικό πράκτορα του Tatil Rodos.com κ. Murat Zeytunlu και τον πλοιοκτήτη της Ναυτιλιακής εταιρείας “Ocean Yachting” (συνδέει τη Ρόδο με το Φετιγιέ) κ. Zafer Temel. Στα θετικά επίσης των επαφών η συμφωνία με τους ταξιδιωτικούς δημοσιογράφους κ.κ. Οzkan Altintas και Halil Tuncer να επισκεφτούν το καλοκαίρι τη Ρόδο και να προβάλουν εκτενώς το νησί στην τουρκική αγορά.

Οι αντιδήμαρχοι επισκέφτηκαν και το Ελληνικό Προξενείο της Σμύρνης, όπου η ελληνική αποστολή είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από την Γενική Πρόξενο κα Αργυρώ Παπούλια για την διαδικασία έκδοσης Visa (500 ημερησίως) που κρίνεται ικανοποιητική παρά την υποστελέχωση του προξενείου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου κ. Βαρθολομαίος και η Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας της Σμύρνης κα Θεοδώρα Χατζούδη.

«Με δεδομένη την οικονομική κρίση- και τον αντίκτυπο που έχει στον τουρισμό, η προσέγγιση αγορών που βρίσκονται δίπλα μας δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα, μια τεράστια αγορά, που μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα στον Ροδιακό τουρισμό, παρά τα προβλήματα που είχε φέτος» τονίζει η αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Χατζηλαζάρου.

«Η πολιτική γειτνίασης που εφαρμόζεται στην πράξη επί δεκαετίες και η επιθυμία των δυο λαών να αξιοποιήσουν την δυνατότητα ανάπτυξης του τουρισμού, και του πολιτισμού αποτελεί στόχο για τη Ρόδο. Είχαμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε με συναδέλφους μας και να προγραμματίσουμε την ανταλλαγή πολιτιστικών εκδηλώσεων για το προσεχές καλοκαίρι» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Χατζηιωάννου.

Στην Τravel Turkey έγινε και η παρουσίαση της Ρόδου στο κεντρικό Hall της έκθεσης, ενώ ανάρπαστο έγινε και το διαφημιστικό υλικό που είχε εκδοθεί στην τουρκική γλώσσα από τον ΠΡΟΤΟΥΡ και διανεμήθηκε κατά την διάρκεια της παρουσίασης στους τουριστικούς πράκτορες της γειτονικής χώρας. Οι χιλιάδες επισκέπτες και επαγγελματίες της έκθεσης εξέφραζαν την χαρά τους για το γεγονός, δεδομένου ότι οι περισσότερες αποστολές διέθεταν μόνο αγγλόφωνο υλικό. «Η μαρίνα της Ρόδου, χρόνο με το χρόνο, θα αποκτά μεγαλύτερο μερίδιο στην συγκεκριμένη αγορά. Η Τουρκία και για μας αποτελεί διτό στόχο, καθώς χιλιάδες σκάφη Ευρωπαίων ιδιοκτητών διαχειμάζουν στις απέναντι τουρκικές μαρίνες» δηλώνει ο Διευθυντής της Μαρίνας Ρόδου Α.Ε. κ. Χαρίσης.

«Η παρουσία μας για δεύτερη χρονιά στην έκθεση της Σμύρνης αποδεικνύει ότι η απόφαση συμμετοχής που ομόφωνα ενέκρινε το Δ.Σ. των Εστιατόρων στην αγορά της Τουρκίας, είναι απόλυτα επιτυχημένη. Η γαστρονομία αποτελεί πλεονέκτημα στην προσέλκυση των γειτόνων» αναφέρει ο εκπρόσωπος των Εστιατόρων κ. Δεληδημητρίου.

Να σημειωθεί ότι στη 10η έκθεση του 2016 συμμετείχαν χώρες της Νοτιανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, όπως η Αίγυπτος, ο Λίβανος, το Ντουμπάι, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Νότιος Αφρική, η Αιθιοπία κ.α. Από την Ελλάδα -εκτός της Ρόδου- συμμετείχαν τα νησιά Μυτιλήνη, Σάμος και Χίος. Η Τravel Turkey στεγάζεται στο Fuar έναν από τους μεγαλύτερους εκθεσιακούς χώρους της Ευρώπης που βρίσκεται περίπου 20 χιλ. από την κεντρική πλατεία της Σμύρνης.

TornosNews.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *