ροή ειδήσεων

Απόψε ο τηλεμαραθώνιος Αγάπης της UNICEF στην ΕΡΤ


Αναμετάδοση θα κάνει και η Τηλεόραση TV Ρόδος - Κόσμος.


Με την ευκαιρία της Ημέρας του Παιδιού (11 Δεκεμβρίου, γενέθλια της UNICEF) και τη σημαντική επέτειο της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την ίδρυση της οργάνωσης για τα παιδιά, παρουσιάζεται σε συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ ο Τηλεμαραθώνιος Αγάπης UNICEF της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου που είναι αφιερωμένος στα παιδιά που βιώνουν το σκληρό πρόσωπο της φτώχειας και του υποσιτισμού και διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΕΡΤ.

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Τηλεμαραθώνιου, η Πρόεδρος της UNICEF Ελλάδος, Σοφία Τζιτζίκου, επισημαίνει τα τελευταία στοιχεία της UNICEF σχετικά με την κατάσταση των παιδιών στον κόσμο. Στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης, ο Γιάννης Παντής, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, ο Λάμπης Ταγματάρχης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ που διοργανώνει τον Τηλεμαραθώνιο στηρίζοντας το έργο της UNICEF, ο Βασίλης Ταλαμάγκας, Γενικός Συντονιστής Ειδήσεων ΕΡΤ, η δημοφιλής τραγουδίστρια Γλυκερία, που θα τραγουδήσει στον Τηλεμαραθώνιο το τραγούδι «Τα παιδιά όλου του κόσμου», που γράφτηκε για τα 70 χρόνια της UNICEF σε μουσική Ανδρέα Λάμπρου και στίχους Αργύρη Χατζηνάκη με την παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου, ο Γιώργος Χατζηπαύλου, stand up comedian και εκ των παρουσιαστών του Τηλεμαραθώνιου, η μαθήτρια Μαρία Ζούρα, εκπρόσωπος των Νέων Εθελοντών της UNICEF που επισκέφθηκε πρόσφατα πρόγραμμα της UNICEF σε καταυλισμό προσφύγων στην Ιορδανία, οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, που στηρίζει τη UNICEF, Πραξιτέλης Βούρος και Παναγιώτης Ρέτσος.


Μέσα στις επτά δεκαετίες από την ίδρυσή της, η UNICEF εξελίχθηκε από μια οργάνωση έκτακτης βοήθειας σε ένα αναπτυξιακό οργανισμό αφοσιωμένο στην προστασία των δικαιωμάτων και των αναγκών των παιδιών, οπουδήποτε και να βρίσκονται, ανεξάρτητα από το ποιες είναι οι συνθήκες της ζωής τους. Ενδεικτικά, χάρη και στις προσπάθειες και τον ηγετικό ρόλο της UNICEF:
Μειώθηκαν στο μισό οι θάνατοι παιδιών κάτω των 5 ετών το 2015 σε σχέση με το 1990.
Το 2015 επετεύχθη μείωση των ποσοστών καχεξίας μεταξύ παιδιών κάτω των 5 ετών κατά 41% σε σχέση με το 1990.

Πολλαπλασιάστηκαν οι δράσεις για τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, λόγω ανθρωπογενών και μη κρίσεων. Το 2015, 45 από τα 70 εκατομμύρια ανθρώπους στους οποίους παρείχε υποστήριξη η UNICEF στους τομείς παροχής νερού, υγιεινής και αποχέτευσης, ζούσαν σε νοικοκυριά που είχαν πληγεί από κρίσεις.

Το 2014 83 εκατομμύρια περισσότερα παιδιά πηγαίνουν δημοτικό και γυμνάσιο σε σχέση με το 1999. Το 2015 η UNICEF παρείχε πρόσβαση σε επίσημη και άτυπη εκπαίδευση σε 7,5 εκατομμύρια παιδιά 3-18 ετών που βιώνουν τις συνέπειες των κρίσεων σε όλο τον κόσμο.

Η 70η επέτειος της UNICEF προσφέρει μια ευκαιρία για υπενθύμιση όλων αυτών που απομένουν να γίνουν για την πραγμάτωση των δικαιωμάτων του κάθε παιδιού. Παρά τις προόδους, ακόμα και σήμερα ο φαύλος κύκλος της φτώχειας, των ασθενειών και της πείνας και ο πολλαπλασιασμός των κρίσεων και των συγκρούσεων καταστρέφουν την παιδική ηλικία των πιο ευάλωτων παιδιών:
Περίπου 535 εκατομμύρια παιδιά - το ένα τέταρτο των παιδιών του κόσμου - ζουν σε χώρες που πλήττονται από καταστροφές ή συγκρούσεις, συχνά χωρίς ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση, φαγητό, προστασία.

Σχεδόν 385 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και πάνω από 250 εκατομμύρια παιδιά σχολικής ηλικίας, δεν μαθαίνουν.

Σχεδόν οι μισοί θάνατοι παιδιών κάτω των 5 ετών έχουν ως αιτία τον υποσιτισμό, που σημαίνει τον άδικο χαμό περίπου 3 εκατομμυρίων παιδιών κάθε χρόνο.

Σχεδόν 250 εκατομμύρια παιδιά μεγαλώνουν σε χώρες που χτυπήθηκαν από τον πόλεμο και 50 εκατομμύρια έχουν ξεριζωθεί, προσφυγόπουλα πολλά στην ίδια τους τη χώρα.

Ο Τηλεμαραθώνιος, θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 ενώ θα γίνουν πολλές απευθείας συνδέσεις με την ΕΡΤ3 και θα συνεχισθεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Αναμετάδοση θα κάνει και η Τηλεόραση TV Ρόδος - Κόσμος.

Την παρουσίαση της εκπομπής θα έχουν η Σταυρούλα Χριστοφιλέα, ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ο Κώστας Αρβανίτης, ο Στέφανος Μουαγκιέ, ο Γιάννης Δάρρας, η Άννα Μπουσδούκου, ο Ανδρέας Ροδίτης, η Ντέμπορα Οντόγκ, η Ρίτσα Μπιζόγλη, ο Θόδωρος Μαραντίνης, η Ρένα Τσιτσιμπίκου και ο Γιώργος Μαυρίδης, όλοι τους θα υποδεχθούν προσωπικότητες από όλους τους χώρους, σε μια προσφορά αλληλεγγύης στο έργο της UNICEF.

Συμμετέχουν στον Τηλεμαραθώνιο δεκάδες ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί από όλη τη χώρα κάνοντας ήδη αναφορές και αφιερώματα στην εκστρατεία, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της UNICEF, για την όσο το δυνατό ευρύτερη διάδοση του μηνύματος της ελπίδας για κάθε παιδί σε ένα καλύτερο αύριο. Συμμετέχουν Δήμοι από όλη τη χώρα με κουμπαράδες και άλλες εκδηλώσεις αλληλεγγύης ενώ δημόσια και ιδιωτικά σχολεία θα δραστηριοποιηθούν επίσης. Πολλές εταιρίες, η Αττικό Μετρό ΑΕ, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ κ.α. προσφέρουν την υποστήριξή τους για την επιτυχία της προσπάθειας.

Μηνύματα θα στείλουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας.
Το κοινό μπορεί να στηρίξει τον Τηλεμαραθώνιο:

Στο Τηλεφωνικό Κέντρο του Τηλεμαραθώνιου: 210 77 61 500
- ισχύει μόνο για τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου από τις 6 το απόγευμα και μετά -
Δωρεές με SMS: Στείλτε μήνυμα με τη λέξη “ΠΑΙΔΙ” στο 54234 (αυτόματη χρέωση 1 ευρώ ΦΠΑ)
ισχύει έως και την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου.
Στο τηλέφωνο δωρεών της UNICEF 801 500 12345
(μόνο από σταθερό τηλέφωνο 24 ώρες το 24ωρο)
Μέσω INTERNET: στο www.unicef.gr

Επίσης από σταθερό ΟΤΕ: Καλέστε 901 11 17 17 17 (αυτόματη χρέωση 3 ευρώ ΦΠΑ ανά κλήση).
Δωρεές στα ταμεία των υποκαταστημάτων των ΤΡΑΠΕΖΩΝ:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 169/480020-64
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5049-022842-011
ALPHA BANK: 115 002002 017649
EUROBANK: 0026-0102-14-0100540998
ATTICA BANK: 069 / 54799691
HSBC: 002-066694-130

Για δωρεές μέσω διαδικτύου - Internet Banking - από την ιστοσελίδα της κάθε τράπεζας στο μενού πληρωμών/συναλλαγών.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *