ροή ειδήσεων

Unicef: Συγκίνησε και κινητοποίησε ο Τηλεμαραθώνιος Αγάπης


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 2 το πρωί της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου
ο Τηλεμαραθώνιος Αγάπης της UNICEF που φιλοξένησε η ΕΡΤ2 για τα παιδιά που βιώνουν το σκληρό πρόσωπο της φτώχειας και του υποσιτισμού. Οι προσφορές του κοινού ξεπέρασαν τις 220.000 ευρώ με το τηλεφωνικό κέντρο της UNICEF να δέχεται περισσότερες από 2.300 κλήσεις από όλη τη χώρα ενώ τα SMS προσφοράς που έστειλε το κοινό ξεπέρασαν τα 50.000.

Τον Τηλεμαραθώνιο παρουσίασαν η Σταυρούλα Χριστοφιλέα, ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ο Κώστας Αρβανίτης, ο Στέφανος Μουαγκιέ, ο Γιάννης Δάρρας, η Άννα Μπουσδούκου, ο Ανδρέας Ροδίτης, η Ντέμπορα Οντόγκ, η Ρίτσα Μπιζόγλη, ο Θόδωρος Μαραντίνης, η Ρένα Τσιτσιμπίκου και ο Γιώργος Μαυρίδης, που υποδέχθηκαν σημαντικές προσωπικότητες και καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της UNICEF να υποστηρίξουν την εκστρατεία για τα παιδιά.

Μηνύματα συμπαράστασης απηύθυναν μέσα από την εκπομπή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η Βουλή των Ελλήνων δια του Πρόεδρου της Νίκου Βούτση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Μητσοτάκης, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Ποτάμι, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια Γλυκερία, ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση το τραγούδι «Τα παιδιά όλου του κόσμου», που γράφτηκε για τα 70 χρόνια της UNICEF σε μουσική Ανδρέα Λάμπρου και στίχους Αργύρη Χατζηνάκη με την παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός προσέφερε μπάλες και φανέλες τις οποίες παρουσίασε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Αμανατίδης. Επίσης οι παίκτες των ομάδων μπάσκετ του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ προσέφεραν φανέλες και μπάλες με υπογραφές των παικτών. Προσφέρθηκαν ακόμα μπάλες και φανέλες των Εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Τα δώρα αυτά δημοπρατήθηκαν με επιτυχία για τους σκοπούς του Τηλεμαραθώνιου.

Κινητοποιήθηκαν Δήμοι και φορείς από όλη τη χώρα με κουμπαράδες και εκδηλώσεις αλληλεγγύης ενώ δημόσια και ιδιωτικά σχολεία δραστηριοποιήθηκαν επίσης κάνοντας σημαντικές προσφορές. Μεταξύ των σημαντικών δωρητών περιλαμβάνονται: Βουλή των Ελλήνων, Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ, ΟΜΕ ΟΤΕ, ΟΤΟΕ, Σύλλογος Παραολυμπιονικών, Πανελλήνιο Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Φαρμακευτικός Σύλλογος Ελλάδος, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, Δήμος Αγίας Βαρβάρας, Δήμος Αγίου Δημητρίου, Δήμος Αλίμου, Δήμος Αμαρουσίου, Δήμος Ιλίου. Επίσης πολλές εταιρίες: Beta Cae Systems ΑΕ, Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, Alpha Bank, Αττικό Μετρό ΑΕ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ, Power Health Hellas ΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ, ΕΛΑΪΣ UNILEVER HELLAS, Ξενοδοχείο “Thermae Sylla Spa Wellness Hotel”, ELBISCO ΑΛΛΑΤΙΝΗ, ARLA FOODS-LURPAK, κ.α. προσέφεραν την υποστήριξή τους για την επιτυχία της προσπάθειας.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τον τηλεμαραθώνιο θα ενισχύσουν σημαντικά τα προγράμματα της UNICEF για τα πλέον ευάλωτα παιδιά που βιώνουν τις συνέπειες της φτώχειας και του υποσιτισμού στην Ελλάδα και τον κόσμο, μια εκστρατεία που συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *