ροή ειδήσεων

Στους 100 κορυφαίους προορισμούς το 2015 Αθήνα, Ηράκλειο και Ρόδος


Στην 47η θέση ανάμεσα στους 100 κορυφαίους city break προορισμούς σε όλο τον κόσμο για το 2015 βρίσκεται η Αθήνα (4 θέσεις παραπάνω από την προηγούμενη κατάταξη), σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Euromonitor International, που βασίζεται σε στοιχεία από τις διεθνείς τουριστικές αφίξεις κάθε πόλης. Στις 100 κορυφαίες πόλεις εντοπίζονται επίσης το Ηράκλειο και η Ρόδος.

Oι μεγάλοι νικητές ήταν οι πόλεις της Ιαπωνίας, η Μ. Ανατολή και η Δυτική Ευρώπη. Κορυφαίοι προορισμοί πόλης στον κόσμο το 2015 ήταν το Χονγκ Κονγκ, με 26,6 εκατ. αφίξεις, η Μπανγκόγκ με 18,7 εκατ. αφίξεις και το Λονδίνο με 18,6 εκατ. αφίξεις.

Η Αθήνα, με 4,15 εκατ. διεθνείς τουριστικές αφίξεις το 2015, σημείωσε ετήσια αύξηση 22,6%, καταγράφοντας ρεκόρ, παρά την πολιτική και οικονομική αστάθεια.

Αντίθετα, το Ηράκλειο από την 74η θέση (μείον 2 θέσεις), είχε μείωση 1,8% και 2,5 εκατ. αφίξεις και η Ρόδος (μείον 5 θέσεις), η οποία μόλις κατάφερε να μπει στην 100άδα, είχε μείωση 1,3%, με 1,9 εκατ. αφίξεις το 2015.

Οι αρνητικές επιδόσεις αποδίδονται στην προσφυγική κρίση.

Όπως φαίνεται από την κατάταξη, οι χώρες με τουριστικό προϊόν αντίστοιχο της Γαλλίας, της Τουρκίας, της Αιγύπτου και της Τυνησίας (οι οποίες επλήγησαν από τρομοκρατικές επιθέσεις), είχαν έκρηξη διεθνών τουριστικών αφίξεων.

Οι χώρες αυτές ήταν η Ισπανία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιταλία.Επιπλέον, η Αθήνα είχε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη διεθνών τουριστικών αφίξεων στην Ευρώπη το 2014-2015, ενώ το Ηράκλειο βρίσκεται στην 5άδα των 5 πόλεων με τη μεγαλύτερη μείωση αφίξεων την ίδια περίοδο.

Η Airbnb ανθεί στις μεγάλες πόλεις

Πολλές από τις πόλεις με μεγάλο όγκο διεθνών τουριστικών αφίξεων φαίνεται ότι αποτελούν κατάλληλο έδαφος για την άνθιση της Airbnb. Σύμφωνα με στοιχεία της Euromonitor από τις μεγάλες πόλεις το 2016, προκύπτουν επίσης οι εξής τάσεις:

-Το Παρίσι ήταν μία από τις πρώτες πόλεις που επέτρεψε την ενοικίαση σύντομης διάρκειας, αναθεωρόντας τη σχετική νομοθεσία το 2014. Αυτή η εξέλιξη έκανε το Παρίσι τη μεγαλύτερη αγορά της Airbnb.

-Το Λονδίνο ξεπέρασε τη Νέα Υόρκη στη δεύτερη θέση πόλεων το 2016, καθώς η Νέα Υόρκη έχει υιοθετήσει εχθρική αντιμετώπιση στην πλατφόρμα, ενώ το Λονδίνο πιο φιλική.

-Η κατάταξη των 10 κορυφαίων πόλεων της Airbnb, δείχνει την εξάρτηση της πλατφόρμας από την Ευρώπη ως αγοράς – κλειδί για τις πωλήσεις, με μόνο 2 αμερικανές πόλεις να συγκρίνονται με 6 ευρωπαϊκές στην κατάταξη.

Protothema.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *