ροή ειδήσεων

Άκυρα τα πτυχία από 17 ιδιωτικά σχολεία


Οι τίτλοι 17 ιδιωτικών επαγγελματικών εκπαιδευτηρίων ακυρώνονται
και οι απόφοιτοι των σχολείων αυτών, θα κληθούν να δώσουν εκ νέου εξετάσεις, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, όπως έγινε γνωστό.



Τα σχολεία που εξέδιδαν παράνομους τίτλους είναι δύο στην Άρτα, ένα στη Βοιωτία, τρία στη Θεσσαλονίκη, ένα στις Σέρρες, ένα στην Αττική, δύο στα Τρίκαλα και επτά στη Λάρισα.


Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο με την παραγωγή «αριστούχων» από ιδιωτικά επαγγελματικά εκπαιδευτήρια, οι οι οποίοι έχουν διοριστεί στο Δημόσιο με παράνομους τίτλους σπουδών και εργάζονται σε ευαίσθητους τομείς στο ΕΣΥ ως νοσηλευτές, χωρίς καν έχουν φοιτήσει σε κάποιες περιπτώσεις. Η ΕΡΤ κάνει λόγο για εκατοντάδες σπουδαστές συγκεκριμένων εκπαιδευτηρίων από το 1998 που έχουν πάρει πτυχίο με άριστο βαθμό.



Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρουτος, μιλώντας στην ΕΡΤ αποκάλυψε έγγραφο του τέως ελεγκτή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή με ημερομηνία 19-11-2010 προς τους τότε υπουργούς Παιδείας και Δημόσιας Διοίκησης ότι οι τίτλοι είναι άκυροι και δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να διοριστούν στο Δημόσιο. Σημειώνεται ότι ο βαθμός 20, έχει 1.000 μόρια στον διορισμό του ΑΣΕΠ.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *