ροή ειδήσεων

Αυτά θα γίνουν το 2017 σύμφωνα με το bloomberg

Πιστό στην παράδοσή του, το Bloomberg παρουσιάζει και εφέτος μια λίστα με τις πλέον δυσοίωνες προβλέψεις του για την επόμενη χρονιά.
Το πρακτορείο σημείωσε ορισμένες επιτυχίες με την περυσινή λίστα του, προβλέποντας την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. τους τριγμούς στην Ευρώπη για το προσφυγικό και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ. Υπάρχουν όμως και προβλέψεις που οι "μάγοι" του πρακτορείου είδαν στην γυάλινη σφαίρα τους αλλά δεν επιβεβαιώθηκαν, όπως: η ισραηλινή αεροπορική επίθεση κατά πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν και η άνοδος των διεθνών τιμών του πετρελαίου στα 100 δολάρια το βαρέλι.

Στις προβλέψεις για το 2017 το Bloomberg παρουσιάζει τα εξής σενάρια:

Ανοδος του λαϊκισμού και πτώση της Μέρκελ

Η Μαρίν Λεπέν εκλέγεται πρόεδρος της Γαλλίας, οδηγεί τη χώρα σε δημοψήφισμα για την παραμονή στην Ευρώπη και το κερδίζει με αποτέλεσμα την κατάρρευση της Ευρώπης με την σημερινή μορφή της. Επίσης προβλέπεται η διάλυση της Συνθήκης Σένγκεν.


Στην Ιταλία τις εκλογές κερδίζει ο Μπέπε Γκρίλο του "Κινήματος των 5 αστέρων" και στη Γερμανία η Άγκελα Μέρκελ χάνει τις εκλογές ( δεν αναφέρεται όμως ποιος τις κερδίζει) και στη Βρετανία ανατρέπεται και η Τερέζα Μέι τη οποία αντικαθιστά κάποιος σκληροπυρηνικός υποστηρικτής του Brexit.


Αναφορά εννοείται πως γίνεται και στη χώρα μας με το Bloomberg να αναφέρει πως η οικονομία καταρρέει ξανά αλλά αυτήν φορά χωρίς να υπάρξει μνημόνιο διάσωσης.

Οι καλές μέρες του Τραμπ και η απόσχιση της Καλιφόρνιας

Το Bloomberg προβλέπει ότι οι πρώτες εβδομάδες Τραμπ στη εξουσία θα είναι σχετικά «άνετες» για το νέο Πρόεδρο, με τις αποφάσεις να προκαλούν διαρκή άνοδο της δημοτικότητάς του. Παράλληλα όμως προβλέπει και αντιδράσεις από την πολιτεία της Καλιφόρνιας και δεν αποκλείει ακόμη και ένα δημοψήφισμα για... Calexit.


Η διάλυση του ΝΑΤΟ και ο απομονωτισμός των ΗΠΑ

Το πρακτορείο εκτιμά ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται η έξοδος της Τσεχίας από το ΝΑΤΟ μετά από δημοψήφισμα, όπως και η αποχωρήση των ΗΠΑ τόσο από την Βορειοατλατική Συμμαχία όσο και από τον ΟΗΕ Μια άλλη πρόβλεψη κάνει λόγο για οικονομικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας.

Πηγή: Thetoc.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *