ροή ειδήσεων

Τραγωδία στην Ιταλία: Χιονοστιβάδα παρέσυρε ξενοδοχείο – Τουλάχιστον 30 νεκροί (Pics)


Μέχρι και 30 άνθρωποι φέρεται ότι έχασαν τη ζωή τους όταν έπεσε χιονοστιβάδα σε ξενοδοχείο της Πεσκάρα, επαρχίας του Αμπρούτσο, έπειτα από τους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν χθες (18/1) την κεντρική Ιταλία, μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.


Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, στο ξενοδοχείο ‘Rigopiano’ διέμεναν τουλάχιστον 22 ένοικοι.

Τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας, των πυροσβεστών και των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών κατάφεραν μόλις τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 19 Ιανουρίου να φτάσουν στο ξενοδοχείο, παρά τη ισχυρή χιονόπτωση που συνεχιζόταν με αμείωτη ένταση στην περιοχή. «Βλέπουμε φώτα αλλά δεν ακούμε φωνές, το ξενοδοχείο είναι θαμμένο κάτω από δέκα μέτρα χιόνι», δήλωσαν μέλη των σωστικών συνεργείων από το σημείο.


Δύο πελάτες του ξενοδοχείου κατάφεραν να γλιτώσουν από τη χιονοστιβάδα καθώς βρίσκονταν έξω από το ξενοδοχείο και στη συνέχεια βρήκαν καταφύγιο σε ένα αυτοκίνητο απ’ όπου ειδοποίησαν τις Αρχές.

Συνολικά, όπως έγραψε νωρίτερα στο διαδίκτυο ο επικεφαλής της περιφέρειας της πόλης Πεσκάρα, Τζουσέππε Ντι Μάρκο, στο ξενοδοχείο, το οποίο σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δύο μετακίνηθηκε περίπου δέκα μέτρα από τη σφοδρότητα της χιονοστιβάδας βρίσκονταν 20 με 30 άτομα.



Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα εκχιονιστικά μηχανήματα κατέβαλαν αγωνιώδεις προσπάθειες να ανοίξουν δρόμο, παρά το γεγονός ότι το ύψος του χιονιού στην περιοχή αγγίζει σχεδόν τα δυο μέτρα.





ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *