ροή ειδήσεων

Οι Ελληνες ρευστοποιούν και τις… χρυσές λίρες τους


Τις λίρες που είχαν βάλει στην άκρη εξαργυρώνουν πολλοί Ελληνες για να ανταπεξέλθουν στις βαριές οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος το 2016 οι πολίτες εξαργύρωσαν συνολικά 56.972 χρυσές λίρες έναντι 27.080 που αγόρασαν. Μια από τις χειρότερες περιόδους που οι πωλήσεις χρυσών λιρών υπερέβησαν τις αγορές λόγω αβεβαιότητας που υπήρχε ήταν το 2011 όταν συνολικά όταν η ΤτΕ πούλησε 146.867 χρυσές λίρες Αγγλίας και αντίστοιχα αγόρασε 122.686.

Σημειώνεται ότι στο ξεκίνημα της κρίσης το 2009 εξαργυρώθηκαν 316.143 τεμάχια και αγοράσθηκαν 180.493 τεμάχια κυρίως από τον φόβο του άγνωστου που θα ερχόταν.

Ωστόσο, όπως γράφει η Καθημερινή, αυτή την περίοδο αν και τα οικονομικά των νοικοκυριών αποτελούν βρόχο για την επιβίωσή τους πολλοί προσπαθούν να αποκτήσουν χρυσές λίρες έναντι προσωπικών περιουσιακών στοιχείων. Οι λόγοι που καταφεύγουν σε αυτή τη λύση αρχικά είναι ο φόβος που αυξήθηκε μετά το κούρεμα των κααθέσεων στην Κύπρο αλλά και η φούσκα που έσκασε στα ακίνητα.




Εξ αυτού του λόγου οι σύγχρονοι σαράφηδες κάνουν χρυσές δουλειές, λόγω της άμεσης ανάγκης αρκετών πολιτών να εξασφαλίσουν τα χρήματά τους ή να αποκτήσουν ρευστότητα χωρίς να επλακούν στις τραπεζικές διαδικασίες.

Σχετικά η τράπεζα της Ελλάδος υπογραμμίζει ότι οι λίρες έχουν διαφορετική αξία ανάλογα από το βάρος τους και την περιεκτικότητά τους σε χρυσό. Η εκτίμηση της αξίας τους γίνεται στην τράπεζα, ενώ μεγάλη προσοσχή χρειάζεται στην προέλευση του χρυσού.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *