ροή ειδήσεων

Ομογενής ζητά την ποινική δίωξη Σώρρα για παγκόσμια απόπειρα απάτης


Μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο δημοσιογράφος, μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ, Αλέξανδρος Στεφανόπουλος, σε βάρος του Πατρινού ιδρυτή της οργάνωσης ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, Αρτέμη Σώρρα, και του συνεργάτη του, Εμμανουήλ Λαμπράκη.

Ο δημοσιογράφος ζητεί την ποινική δίωξη των δύο για σειρά κακουργηματικών πράξεων. Μάλιστα, στη μήνυση γίνεται αναφορά και σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και πολιτειακών παραγόντων για ελλιπή αντιμετώπιση του φαινομένου Σώρρα, η οποία οδήγησε στην εξαπάτηση πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος ζητεί την ποινική δίωξη Σώρρα και Λαμπράκη, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, διασποράς ψευδών ειδήσεων, διέγερσης των πολιτών σε βιαιοπραγίες ή αμοιβαία διχόνοια, παράβασης καθήκοντος, καθώς και για εγκλήματα σχετικά με το νόμισμα.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στη μήνυσή του, πρόκειται για φαινόμενο κραυγαλέας εξαπάτησης των πολιτών, χωρίς να αναπτύσσεται η στοιχειώδης αυτοάμυνα της οργανωμένης Πολιτείας:

«Το χρεόγραφο Σώρρα είναι πλαστό και δεν έχει την παραμικρή αξία. Το έχει επιβεβαιώσει το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Η απόδειξη κατάθεσης, που συνοδεύει το χρεόγραφο, αφορά ανύπαρκτη εταιρεία-φάντασμα στον Καναδά, πίσω από την οποία κρύβονται οι πλαστοί τίτλοι για να μην μπορούν να ελεγχθούν.

Αποτελεί την πρώτη παγκόσμια απόπειρα απάτης κατά την οποία γίνεται κοινοποίηση πλαστού χρεογράφου σε όλες τις δικαστικές, ελεγκτικές και τραπεζικές αρχές της χώρας, ενώ η αντίδραση εκ μέρους της Ελληνικής Δικαιοσύνης υπολείπεται της έκτασης των διαπραχθέντων αδικημάτων».

Στη συνέχεια γίνεται εκτενής αναφορά στη δικαστική απόφαση 67650/13 η οποία αθώωσε Σώρρα και Λαμπράκη, με τον μηνυτή να αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πέραν του ότι υιοθέτησε το δικαστήριο αβασάνιστα τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, παρότι, αυτοί προσκρούουν στους κανόνες της κοινής λογικής, ότι δηλαδή ο Αρτέμης Σώρρας κατέχει πράγματι 600 δισ. δολάρια, το δικαστήριο δεν έλαβε και όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούντο για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως π.χ. τη διεξαγωγή πραγματογνωμοσύνης».




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/1/17 23:06

    ΜΑ ΚΑΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟ ΣΩΡΡΑ ? ΠΑΛΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ. ΤΙ ΑΥΤΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *