ροή ειδήσεων

Τέρμα τα κοψίματα! Σου έχουμε μυστικά για να κάνεις το ξύρισμα σου παιχνιδάκι!

Είτε είσαι μάστερ στο ξύρισμα με 5 λεπίδες είτε πρωτάρης, το πιο πιθανόν είναι πως κάποια στιγμή στη ζωή σου θα γλιστρήσει το ξυραφάκι και θα κοπείς.



Μερικές φορές αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει κάποιο μικρό σπυράκι ή κάποια τρίχα που έχει γυρίσει προς τα μέσα.
Άλλες φορές είναι το αποτέλεσμα της βιασύνης σου. Όπως και να χει όμως σίγουρα θα κοπείς κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος και κανείς δεν θέλει να πάει στη δουλειά του με ανοιχτή πληγή.

Κάθε άντρας πάνω στη γη έχει δοκιμάσει τη μέθοδο με το χαρτί της τουαλέτας για να μπλοκάρει τη ροή του αίματος μέχρι να πήξει. Ωστόσο το χαρτί τουαλέτας έχει τη τάση να διαλύεται εύκολα και σίγουρα δεν είναι ό, τι καλύτερο να διαλυθεί μέσα σε μια ανοιχτή πληγή.

Το μόνο που καταφέρνεις με αυτόν τον τρόπο είναι να σταματάς την ροή του αίματος και όχι να θεραπεύεις το κόψιμο. Και το πιο πιθανόν είναι μόλις τραβήξεις αυτό το μικρό κομματάκι χαρτί από το δέρμα, να ξανανοίξει η πληγή σου.


Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να θεραπεύσεις ένα μικρό κόψιμο. Εμείς όμως σου προτείνουμε την μέθοδο με το βούτυρο κακάο για τα χείλη (το γνωστό λιποζάν), διότι καθαρίζει το κόψιμο, σταματάει την ροή του αίματος και επουλώνει γρήγορα το δέρμα στην πληγή.

1. Πίεσε ένα ζεστό ύφασμα στο κόψιμο για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να σταματήσει το αίμα να τρέχει. Το ζεστό νερό θα βοηθήσει να καθαρίσει την πληγή και να ελαττώσει τη ροή του αίματος.

2. Εφάρμοσε κάποιο aftershave χωρίς οινόπνευμα για να απολυμάνεις την πληγή.

3. Κράτησε ένα παγάκι στο κόψιμο για 15 με 30 δευτερόλεπτα έτσι ώστε να σφίξουν τα αιμοφόρα αγγεία.

4. Χρησιμοποίησε λιποζάν πάνω στην πληγή για να επουλωθεί πι γρήγορα το δέρμα σου.

5. Άφησε το για 30 λεπτά και στη συνέχεια αφαίρεσε το περίσσιο λιποζάν με απαλές κινήσεις.

6. Εφάρμοσε ένα aftershave σε όλο το πρόσωπο σου και εφάρμοσε ένα ποιο ενυδατικό προϊόν στην πληγή σου.


* Ωστόσο η πιο εύκολη και γρήγορη λύση είναι ένα κομματάκι από alum. Είναι ένα μικρό τουβλάκι φτιαγμένο από το μεταλλικό στοιχείο Potassium Alum το οποίο μπορείς να εφαρμόσεις πάνω στη πληγή αφού πρώτα το έχεις βρέξει με κρύο νερό έτσι ώστε να απολυμάνεις την πληγή και να περιορίσεις την ροή του αίματος. Πολλοί άντρες το εφαρμόζουν σε όλο το πρόσωπο τους μετά το ξύρισμα σαν aftershave για να περιορίσουν τους ερεθισμούς και τις τρίχες που γυρνάνε προς τα μέσα. Μετά από κάθε χρήση φρόντισε να το αφήνεις να στεγνώνει καλά πριν το αποθηκεύσεις.


manslife.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *