ροή ειδήσεων

Νέες αιχμές κατά της Ελλάδας από τον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης


Έντονα επικριτικός απέναντι στην Ελλάδα για το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών ήταν και πάλι ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, σε συνέντευξή του σε τουρκικό κανάλι, διαψεύδοντας πάντως ότι το χθεσινό τουρκικό “σόου” στα Ίμια έχει οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση αυτή και υποστηρίζοντας ότι η επίσκεψη του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ ήταν στο πλαίσιο της επιθεώρησης και δεν έχει καμία πολιτική διάσταση.

«Επιθυμούμε η Ελλάδα να επανεξετάσει το θέμα, γι’ αυτό στείλαμε και δεύτερο αίτημα έκδοσης στις ελληνικές Αρχές», δήλωσε ο Μποζντάγ για την υπόθεση των “8”, όπως μεταδίδει το sigmalive.com, όμως ήταν και πιο αιχμηρός: Αφού επανέλαβε ότι η απόφαση αυτή θα βλάψει τις σχέσεις των δύο χωρών, είπε χαρακτηριστικά ότι «από εδώ και πέρα, θα συμπεριφερόμαστε το ίδιο σε όσους μας συμπεριφέρονται έτσι και θα απαντάμε αντίστοιχα».

Τόνισε ότι η Ελλάδα μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει καμία θετική προσέγγιση στα αιτήματα έκδοσης που της έχει απευθύνει η Τουρκία, ενώ ισχυρίστηκε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα επιτρέπει στους Κούρδους και τους αριστερούς του DHKP-C να έχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης στο έδαφός της.

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης έριξε τα βέλη του και κατά των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που δεν εκδίδουν αντίστοιχα αυτούς που η Τουρκία θεωρεί εγκληματίες. Ακόμη και η Ιντερπόλ, όπως ανέφερε, αρνείται να συλλάβει μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETÖ).

«Όσους βλάπτουν την Τουρκία, τους χαϊδεύουν», είπε χαρακτηριστικά. «Μόνο ανεξάρτητη δικαιοσύνη και αμεροληψία δεν είναι αυτό. Η Ελλάδα και η Γερμανία ποτέ δεν απάντησαν στα αιτήματά μας για τους φετουλαχτσήδες. Η Μέρκελ τους προστατεύει στη Γερμανία», είπε χαρακτηριστικά.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *