ροή ειδήσεων

ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ: Το πήραν πίσω, μαζί με τις «ευθύνες Στουρνάρα» – Όλο το παρασκήνιο


Μεγάλο παρασκήνιο σημειώθηκε γύρω από το πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης.

Στο πόρισμα που διέρρευσε στον τύπο, υπήρχε αναφορά σε ενδεχόμενη τέλεση ποινικών αδικημάτων από τον νυν διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και τέως υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για μία ρύθμιση που υπέγραψε ως ΥΠΟΙΚ σχετικά με τη διαγραφή προστίμων σε εταιρείες, ύψους 1,2 δισ,ευρώ.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, το κείμενο που διέρρευσε ήταν ένα από τα σχέδια και μάλιστα «παλαιό». Οπως είπε ο κ. Μπαλωμενάκης, στο τελικό πόρισμα, δεν θα περιλαμβάνεται το κείμενο για τον Γ. Στουρνάρα διότι δεν ήταν δυνατόν να τεκμηριωθούν οι σχετικές υπόνοιες και κατηγορίες. Ετσι, στο τελικό πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια σε ΜΜΕ, που αναμένεται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα, δεν θα αναφέρεται το τμήμα εκείνο που επιρρίπτει τυχόν ευθύνες του νυν διοικητή της ΤτΕ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, επιβεβαίωσε ότι στο πόρισμα δεν υπάρχει καμία αναφορά στον Γ. Στουρνάρα. «Δεν υπάρχει κανένα αίτημα της πλειοψηφίας για προανακριτική ούτε καμία ένδειξη για ποινική ευθύνη σε πολιτικό πρόσωπο» είπε με έμφαση.

«Αυτό το κείμενο που έχει διαρρεύσει σε Μέσα Ενημέρωσης δεν αποτυπώνει το πνεύμα της εισήγησης μας. Το δικό μας κείμενο παραδόθηκε σε όλους τους εισηγητές πριν 45 λεπτά και αυτό είναι που αποτυπώνει τις δικές μας τελικές εισηγήσεις και προτάσεις. Σε αυτό λοιπόν το κείμενο δεν υπάρχει καμία πρόταση για Προανακριτική. Δεν προκύπτουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα για την συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λάππας.

Ερωτώμενος ειδικότερα για τον κ. Στουρνάρα ο κ. Λάππας απάντησε ότι ούτε για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος καταλογίζονται ευθύνες στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ολο αυτό το σκηνικό ενεπλάκη και το όνομα του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, καθώς υπήρξε η φήμη ότι ήταν εκείνος που διέρρευσε το πόρισμα. Ο βουλευτής, αντέδρασε με μια οργισμένη επιστολή στην οποία δήλωνε κατηγορηματικά ότι δεν διέρρευσε το κείμενο και κατηγορούσε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι την διοχέτευσαν σε ΜΜΕ. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Δ. Καμμένος, διεμήνυε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπει υπογραφή μου σε κείμενο που θα μιλά για ποινικές ευθύνες Στουρνάρα, αφού κάτι τέτοιο δεν στοιχειοθετείται»

Για να πέσουν οι τόνοι εν συνεχεία υπήρξε επικοινωνία Λάππα-Καμμένου όπου και «λύθηκε η παρεξήγηση» και δεν αποδίδεται καμία ευθύνη στον βουλευτή των ΑΝΕΛ για την διαρροή του αρχικού σχεδίου.

Τελικά, στο προσχέδιο του πορίσματος που συνέταξε η κυβερνητική πλειοψηφία, δεν προκύπτουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα και κλείνει έτσι το ενδεχόμενο σύστασης προανακριτικής επιτροπής.

Παράλληλα, στο πόρισμα διατυπώνονται παραβατικές συμπεριφορές στην λειτουργία των τραπεζών και καταγγέλλεται το λεγόμενο «τρίγωνο της διαπλοκής» μεταξύ τραπεζικών στελεχών, μιντιαρχών και πολιτικών προσώπων.

Η εξεταστική επιτροπή θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη προκειμένου να γίνει προσπάθεια για να συνταχθεί ένα ενιαίο πόρισμα, στο οποίο θα περιλαμβάνει τις παρατηρήσεις και των άλλων κομμάτων – πλην ΚΚΕ και ΧΑ όπου έχουν ήδη ξεκαθαρίσει πως θα εκδώσουν δικό τους πόρισμα.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *