ροή ειδήσεων

Υποτροφία για νέους ελληνικής καταγωγής


Για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Victoria της Μελβούρνης και χάρη στη γενναιοδωρία της οικογένειας Παππά και της Ένωσης Καστελοριζίων Βικτώριας

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Victoria Γιώργος Παππάς
18/01/17

Έως τις 3 του Φλεβάρη μπορούν νέοι ελληνικής καταγωγής και τελειόφοιτοι Γυμνασίου να υποβάλλουν την σχετική αίτησή τους προκειμένου να διεκδικήσουν υποτροφία που θέσπισε πριν από δύο χρόνια ο ομογενής πρύτανης του Πανεπιστημίου Victoria Γιώργος Παππάς, στη μνήμη των γονέων του και σε συνεργασία με την Ένωση Καστελοριζίων Μελβούρνης.

Αυτή θα είναι η δεύτερη χρονιά που δίνεται η συγκεκριμένη υποτροφία και ένα από τα βασικά κριτήρια χορήγησής της είναι ο υποψήφιος να συμμετέχει για πρώτη φορά σε πανεπιστημιακές σπουδές.

Ο επιτυχών θα λάβει οικονομική ενίσχυση $5,000 για το πρώτο έτος των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο Victoria, ενώ παράλληλα θα δεχθεί και καθοδήγηση από διακεκριμένο μέλος της κοινότητας των Καστελοριζίων.

Η υποτροφία πέρυσι δόθηκε στον Μιχάλη Διαμαντή που ολοκλήρωσε το πρώτο έτος σπουδών του στα Νομικά.

Παρά το γεγονός ότι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Victoria κ. Γεώργιος Παππάς, γεννήθηκε στη Ρόδο, η μητέρα του είχε γεννηθεί στο Καστελόριζο και αποφάσισε να θεσπίσει τη συγκεκριμένη υποτροφία ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τους γονείς του, που έκαναν μυριάδες θυσίες και δούλεψαν σκληρά για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους αλλά και για να προσφέρει και ο ίδιος προς την ελληνική κοινότητα.

Οι υποψήφιοι για την υποτροφία, θα πρέπει να είναι Αυστραλοί υπήκοοι ή μόνιμοι κάτοικοι Αυστραλίας και να έχουν καταγωγή από το Καστελόριζο ή την Ελλάδα.

Η διορία για την υποβολή της αίτησης είναι έως τις 11.59μμ. της 3ης Φεβρουαρίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την σχετική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου στη διεύθυνση https://www.vu.edu.au/ scholarships και στην συνέχεια να επιλέξουν τον σύνδεσμο bachelor degrees & honours scholarships

neoskosmos


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *