ροή ειδήσεων

Τελικά θα πρέπει να κλαίμε ή να γελάμε για τον παραλιακό δρόμο της Κρεμαστής


Ο κ. Χριστοδούλου είπε τα πράγματα "με τ΄ όνομά τους"!


Όλα πλέον δείχνουν πως ο παραλιακός δρόμος της Κρεμαστής θ΄ αποτελέσει σε λίγο καιρό... παρελθόν! Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, η διάβρωση παίζει το δικό της παιχνίδι, και η «διαμόρφωση» της παραλίας είναι θέμα... τύχης!


Βέβαια, το ζητούμενο είναι ποιος τελικά θ΄ αποφασίσει να κάνει τη σωστή κίνηση. Ποιος, δηλαδή, θα καταφέρει να εντάξει το έργο σε κάποιο πρόγραμμα για να σταματήσει αυτό το κακό, και κυρίως ο κίνδυνος για να μην έχει η Κρεμαστή την παραλία που είχε κάποτε.


Μάλιστα, το κωμικοτραγικό της υπόθεσης το ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δωδεκανήσου, Μιχάλης Χριστοδούλου, ο οποίος, όπως επεσήμανε στο δημοτικό συμβούλιο, "κανείς δεν αμφιβάλλει για τη σοβαρότητα του προβλήματος".

«Όταν ξεκίνησε το πολεοδομικό σχέδιο Κρεμαστής, το 1998, και προχώρησαν σε μία επικαιροποίηση το 2011, σε ορισμένα σημεία η θάλασσα είχε εισχωρήσει προς τη στεριά πάνω από 15 μέτρα»!!!


Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μιχάλη Χριστοδούλου, το θέμα χρήζει άμεσης προτεραιότητας αλλά και αντιμετώπισης. Όπως μάλιστα ανέφερε, υπάρχουν κάποιες μελέτες αλλά για την υλοποίησή τους χρειάζονται πολλά χρήματα.


«Για το λόγο αυτό πρέπει να μπει σε κάποιο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, γιατί ούτε ο Δήμος ούτε η Περιφέρεια μπορούν να δώσουν τόσα χρήματα. Συγκεκριμένα, για να γίνει η συνολική μελέτη χρειάζονται 650.000 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Τι σημαίνει, λοιπόν, ύστερα απ΄ όλα τα προαναφερόμενα; Ότι θεωρείται βέβαιο πως θα περάσουν άλλα τέσσερα-πέντε, χρόνια, και η θάλασσα στο μεταξύ θα έχει καλύψει μεγάλο μέρος του παραλιακού δρόμου.

Οπότε, μάλλον, στο τέλος, θα χρειαστούμε... γόνδολες για να διασχίζουμε την περιοχή!..







http://topika-nea.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *