ροή ειδήσεων

ΕΝΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ! Ο ΚΟΥΡΑΚΗΣ (ΣΥΡΙΖΑ) μετά το "αιδοίο" γράφει για τα "σκέλια"...


Τη νέα του ποιητική συλλογή με τίτλο «Επί σωμάτων λέξεων» θα παρουσιάσει την ερχόμενη Τρίτη 31 Ιανουαρίου ο - και - ποιητής αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης. Γνωστός και για τα ποιήματά του για το αιδοίο από τη συλλογή του με τίτλο Ιερωτικόν που κυκλοφόρησε το 2009, ο κ. Κουράκης επανέρχεται το θέμα του έρωτα με τους γλαφυρούς στίχους: «Έρωτας είναι/όταν, καθώς ανάμεσα στα σκέλια της,/αναρωτηθείς για κλάσμα δευτερολέπτου μήπως/τότε/πρωτοβγαίνεις στη ζωή και αντικρίζεις το φως!». Γιατί, όπως γράφει στην πρόσκληση που έστειλε για την παρουσίαση της 31ης Ιανουαρίου, «όταν τα κορμιά του έρωτα/ανασμιλεύονται/Οι λεγεώνες της ιστορίας/αποδομούνται».
Είναι προφανές ότι ο κ. Κουράκης για άλλη μια φορά επηρεάζεται από την επαγγελματική του εμπειρία ως γιατρός όπως συνέβη και το 2009 όταν έγραφε από τη μια «Δεν είναι ότι κόβω τα στήθη μου / για να συναντηθώ / μαζί του / είναι ότι εκείνος ξεριζώνει το αιδοίο του / και γίνεται ένα μαζί μου / σε παραλληλία αφής» και από την άλλη «Ενώναμε τα αιδοία μας καταργώντας την εσοχή της και την εξοχή μου / κατακτώντας την παλινόρθωση του ανδρόγυνου / όπου ο άνδρας αποκτά αιδοίο χωρίς εξοχή και η γυναίκα εσοχή με πλήρωση / Ετσι που ο άνδρας γράφεται πλέον με Αλφα κεφαλαίο και η γυναίκα με Θήτα κεφαλαίο».


Ο Τάσος Κουράκης έχει εκδώσεις τις ποιητικές συλλογές Ιχνηλατόντας το παρόν, Η λίμνη Βικτόρια, Λέξεις λάμνουν αεί θάλλουν, Ιερωτικόν, 67%, Το έαρ αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας και τα δοκίμια Τα παρεκκλίνοντα.
Στην παρουσίαση στο βιβλιοπωλείο Ιανός θα είναι μαζί του ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης, ο Κώστας Θωμαίδης στο τραγούδι και ο Γιάννης Τσόλκας στο πιάνο.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *