ροή ειδήσεων

Δεν θα μπορούν να αγοράσουν γυαλιά οι ασφαλισμένοι της Ρόδου


Σοβαρό πρόβλημα για τους ασφαλισμένους της περιοχής μας με προβλήματα όρασης, δημιουργείται από την αλλαγή του τρόπου καταβολής των χρημάτων για τα γυαλιά που προμηθεύονται, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Οπτικών – Οπτομετρών Δωδεκανήσου.

Ουσιαστικά ο ΕΟΠΠΥ τους ζητάει να δίνουν πίστωση και να πληρώνονται έπειτα από τουλάχιστον 90 ημέρες, αντί όπως συνέβαινε έως τώρα τα χρήματα να καταβάλλονται στους ασφαλισμένους. Γι’ αυτό άλλωστε ενημερώνουν μέσω ανακοίνωσής τους ότι δεν πρόκειται για υπογράψουν μια σύμβαση την οποία θεωρούν εκβιαστική και τους οδηγεί σε λουκέτο.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους εκπροσώπους του κλάδου μας να αλλάξει τον τρόπο πληρωμής για την παροχή γυαλιών οράσεως στους ασφαλισμένους του.

Σε μια περίοδο που οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη και τα λουκέτα δείχνουν να παίρνουν διαστάσεις επιδημίας, καλούμαστε να υπογράψουμε μια σύμβαση υποτέλειας γεμάτη κυρώσεις και υποχρεώσεις και να συνεργαστούμε με έναν αποδεδειγμένα αφερέγγυο ασφαλιστικό φορέα που -απαιτεί- να προσφέρει υπηρεσίες και προϊόντα με δικά μας χρήματα (!!!) με πίστωση 90 ημερών, ενώ την ίδια στιγμή δε δίνει τη δυνατότητα συμψηφισμού πληρωμής του ΦΠΑ προς το δημόσιο.

Όπως όλοι οι σύλλογοι Οπτικών-Οπτομετρών της Ελλάδας, έτσι κι εμείς δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι στην υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης η οποία θα οδηγήσει σε λουκέτο εκατοντάδες μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις της Δωδεκανήσου.

Αποφασίσαμε ομόφωνα να μην υπογράψουμε τη συγκεκριμένη εκβιαστική και καταδικαστική για το επάγγελμα μας σύμβαση και ζητάμε την άμεση απόσυρσή της.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, τα μέλη του Συλλόγου:
Μιχαλάκης Θωμάγγελος
Θ. Μιχαλάκης-Β. Τζωρτζή ΟΕ
Καλλιόπη Αντώνογλου
Σ. Κατσαρά & ΣΙΑ ΟΕ

Γιαννούλης Αντώνης & ΣΙΑ ΟΕ
Κακούσιος Κώστας
Μπρόκου Μαρία
Θ. Κωλέτης & ΣΙΑ ΟΕ

Καστελλοριζος Βασίλειος
Καστελλοριζος Νικόλαος
Καστελλοριζου Βαρβάρα
Π. Παπαδόπουλος & ΣΙΑ ΟΕ

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών
Εξάλλου στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016, προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:
“Αγαπητοί ασφαλισμένοι,
Εν μέσω Χριστουγέννων ο ΕΟΠΥΥ «αλλάζει» τον τρόπο πληρωμής για τα οπτικά είδη και μάλιστα διαφημίζει την ευκολία που παρέχεται στον ασφαλισμένο. Δεν μας λέει όμως τα εξής:

1. Θα πληρώνει «λέει» απευθείας τον πάροχο. Ο ΕΟΠΥΥ και τα παλαιά ταμεία μας χρωστούν οφειλές από το 2010 και μάλιστα κουρεμένες κατά 10%. Μπορεί δηλαδή να μην μας πληρώνει και να μας κουρεύει το ποσό το οποίο οφείλει, για όσο θέλει και όποτε θέλει, χωρίς συνέπειες για τον Οργανισμό.

2. Αν κάποιος καταστηματάρχης Οπτικός χρωστά στο δημόσιο ή σε ασφαλιστικό ταμείο, δεν θα μπορεί να εισπράξει τα χρήματα λόγω φορολογικής ενημερότητας. Με την επιβολή του Clawback, επιβάλλει στον Οπτικό όχι μόνο να χαρίσει στον ΕΟΠΥΥ τα προϊόντα, αλλά να πληρώσει και ΦΠΑ και φόρο για αυτά χωρίς ποτέ να πληρωθεί!!! Δηλαδή καταδικάζει τους επιχειρηματίες, οι οποίοι παλεύουν καθημερινά, σε κλείσιμο των καταστημάτων τους.

3. Τα χρήματα, ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει στην σύμβαση, ότι θα τα εκταμιεύει προς τους οπτικούς σε 3 μήνες. Δηλαδή ζητάει από τις ήδη αδύνατες επιχειρήσεις μας να τον χρηματοδοτήσουμε για 3 μήνες, χωρίς να εξετάζει αν μπορούμε μετά από 7 χρόνια κρίσης.

4. Αν θέλει να μειώσει τις δαπάνες να το πει καθαρά. Όλο αυτό γίνεται για να μην μας πληρώνει ή να κουρεύει τα δεδουλευμένα, ενώ πρώτα ήταν αναγκασμένος να πληρώνει τους ασφαλισμένους ατομικά. Γίνεται επιπλέον σαφές, ότι επιχειρείται βίαιη αλλαγή του επιχειρηματικού τοπίου στον κλάδο των Οπτικών, εξυπηρετώντας τι;

5. Τέλος, δεν δέχονται καμία αναβολή όπως τους ζητήθηκε για να συζητήσουμε τη νέα σύμβαση. Γιατί τόση βιασύνη; Ποιος κερδίζει από την απόφαση του ΕΟΠΥΥ;

Σίγουρα όχι ο ασφαλισμένος για τον απλό λόγο, ότι κόβεται η ρευστότητα των οπτικών επιχειρήσεων και μοιραία θα πέσει η ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών.
Προτείνουμε λοιπόν στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αντί να εκδίδει διαφημιστικές ανακοινώσεις για το πόσο καλή είναι και μοιράζει «δωρεάν» γυαλιά, να δεχτεί την αναβολή και να προσέλθει σε διάλογο με τους οπτικούς, γιατί όλη αυτή η διαμάχη θα είναι τελικά σε βάρος των ασφαλισμένων”.

http://notosnews.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/1/17 11:03

    Δεν γουστάρετε? No problem....
    Κατάλληλο ραντεβού ημερολογιακά (για φθηνα εισητήρια πήγαινε έλα αυθημερόν) σε οφθαλμίατρο της Αθήνας και πιο φθηνά θα βγει το κόστος (μαζι με τα εισητήρια) και όλα καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *