ροή ειδήσεων

Έλενα Κουντουρά: Υψηλό το επίπεδο των τουριστών που επιλέγουν την Ελλάδα


​Αύξηση του high-end τουρισμού το 2016 δείχνουν ποιοτικές έρευνες



Η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, τα υψηλά νούμερα στις αφίξεις (ξεπέρασαν τα 28 εκατομμύρια το 2016) και η συνεργασία με νέες αγορές είναι μόνο μερικά από τα αποτελέσματα της εθνικής πολιτικής τουρισμού, που την τελευταία διετία απέδωσε καρπούς γρηγορότερα από το αναμενόμενο, όπως δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ (ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM), η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.


"Στόχος μας είναι ο ποιοτικός τουρισμός" είπε. "Το 2016 τριπλασιάσαμε τις αφίξεις από ΗΠΑ και Καναδά, μια αγορά την οποία αναθερμάναμε με τη βοήθεια της ομογένειας" πρόσθεσε η κ.Κουντουρά, σημειώνοντας ότι οι Αμερικανοί είναι τουρίστες, που σχεδιάζουν από νωρίς τα ταξίδια τους και δαπανούν χρήματα στις διακοπές τους. Υψηλό είναι και το επίπεδο των τουριστών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου η αύξηση που επετεύχθη άγγιξε το 55%.


Η υπουργός χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία την καθημερινή αεροπορική σύνδεση Ντουμπάι-Αθήνα-Νέα Υόρκη, για την οποία, όπως είπε, γίνονταν διαπραγματεύσεις περίπου ενάμιση χρόνο με την Emirates, οι οποίες απέδωσαν.


Το γεγονός ωστόσο ότι στα προσωρινά στοιχεία της Τραπέζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για το 2016 δεν αποτυπώνεται αύξηση του high-end τουρισμού, όπως είπε η κ.Κουντουρά, ήταν κάτι που προβληματίζει τον τουριστικό κλάδο και για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την ηγεσία της Τράπεζας της Ελλάδος για να δουν που οφείλονται οι μεγάλες αποκλίσεις με τα στοιχεία στατιστικών αρχών του εξωτερικού.


"Θα κάνουμε μια ομάδα εργασίας να δούμε ποιες είναι οι παράμετροι εξαιτίας των οποίων η μεθοδολογία της ΤτΕ δεν αποτυπώνει την αύξηση του ποιοτικού επιπέδου του τουρισμού που έχει έρθει το 2016 στην Ελλάδα" υπογράμμισε η κ.Κουντουρά και πρόσθεσε: "Αυτό το λέω διότι σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, το δικό μας τμήμα ερευνών πραγματοποίησε ποιοτική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι η ποιότητα και το επίπεδο των τουριστών που ήρθαν φέτος στην Ελλάδα, έχει αυξηθεί. Επίσης το πανεπιστήμιο της Κρήτης έκανε μια αντίστοιχη έρευνα, που έδειξε ότι στην Κρήτη το πολύ μεγάλο μέρος των τουριστών είναι υψηλού επιπέδου, με εισόδημα πάνω από 60.000 ευρώ το χρόνο".




Για τη διαμονή προσφύγων σε ξενοδοχεία


Σχολιάζοντας την απροθυμία ορισμένων ξενοδόχων να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, η υπουργός είπε ότι πρέπει όλοι "να βοηθήσουμε να ηρεμήσουν τα πράγματα" και πως υπάρχουν κι εκείνοι οι ξενοδόχοι που επιθυμούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και κλείνουν συμφωνίες.


Τόνισε ότι το σημαντικό είναι να υπάρχει σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι πρέπει να κινηθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση.


Η κ.Κουντουρά υπογράμμισε ότι όλα τα θέματα πρέπει να λυθούν με ήπιο τρόπο και χωρίς να βλάψουν την εικόνα της χώρας, η οποία άλλωστε έδειξε με τη στάση της πόσο φιλόξενη είναι.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *