ροή ειδήσεων

«Πόρτα» του Μαξίμου στους δημάρχους των μεταναστευτικών νησιών του Αιγαίου


Στην Αθήνα βρίσκονται εδώ και λίγες ημέρες οι δήμαρχοι των πέντε νησιών του Αιγαίου που κουβαλούν μόνα τους το πρόβλημα της προσφυγικής και μετανάστευσης κρίσης.

Οι πέντε δήμαρχοι Μ. Αγγελόπουλος της Σάμου, Μ. Βουρνούς της Χίου, Σ. Γαληνός της Λέσβου, Γ. Κυρίτσης της Κω και Λέρου Μ. Κόλιας βρίσκονται στην Αθήνα προκειμένου να πιέσουν τους υπευθύνους της κυβέρνησης ώστε να αδειάσουν τα νησιά τους που ασφυκτιούν από προσφυγές και μετανάστες και να τους παρουσιάσουν τις ιδέες τους για μία βιώσιμη λύση για τους νησιωτικούς Δήμους.

Στο πλαίσιο αυτό οι πέντε δήμαρχοι μαζί τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη ζήτησαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά η απάντηση που πήραν ήταν πως δεν είναι έτοιμο το Μαξίμου για αυτήν την συνάντηση και πως θα γίνει εντός ολίγων ημερών.

Οι πέντε δήμαρχοι πάντως θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη τύπου στις 13:00 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία της ΚΕΔΕ ώστε να εξηγήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα οποία σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης.

Επιπροσθέτως ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και οι δήμαρχοι των νησιών θα ενημερώσουν για τις κοινές πρωτοβουλίες που έχουν λάβει αλλά και τις προτάσεις τους προκειμένου να βρεθεί μία βιώσιμη λύση για τους νησιωτικούς Δήμους που δοκιμάζονται από το προσφυγικό ζήτημα.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *