ροή ειδήσεων

Αερολιμενάρχης Ρόδου: 'Άγνωστο ακόμη πότε θα αναλάβει η Fraport το αεροδρόμιο'


Τα περίπου 50 άτομα που προσλήφθηκαν από την κοινοπραξία, θα περάσουν από εκπαίδευση και θα στελεχώσουν συνολικά όλα τα αεροδρόμια και όχι μόνο της Ρόδου. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν, θεωρώντας παράνομη την έλευση προσωπικού της Fraport που ζητά να εξοικιωθεί/εκπαιδευτεί στο αεροδρόμιο.



Δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί η ημερομηνία ανάληψης της λειτουργίας του αεροδρομίου της Ρόδου “Διαγόρας” από την κοινοπραξία στην οποία παραχωρήθηκαν τα περιφερειακά αεροδρόμια. Υπάρχουν βέβαια πληροφορίες για πιθανές ημερομηνίες οι οποίες κυκλοφορούν από το τέλος του χρόνου, όμως επισήμως δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση.

Τις τελευταίες μέρες πάντως ο ερχομός στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” διαφόρων ατόμων που αποτελούν προσωπικό της κοινοπραξίας, έχει προκαλέσει εύλογο ενδιαφέρον και φυσικά έχει τροφοδοτήσει ποικίλα σενάρια. Ερωτηθείς από την τοπική εφημερίδα “Ροδιακή” επί του θέματος ο αερολιμενάρχης κ. Σπύρος Δεληγιάννης, επιβεβαίωσε την άφιξη των ατόμων αυτών, διευκρινίζοντας ότι σκοπός είναι να εξοικειωθούν και να εκπαιδευτούν.

Πάντως, επισημαίνεται ότι τα περίπου 50 άτομα που προσλήφθηκαν από την κοινοπραξία, θα περάσουν από εκπαίδευση και θα στελεχώσουν συνολικά όλα τα αεροδρόμια και όχι μόνο της Ρόδου.

Σε ό,τι αφορά τώρα το υπάρχον προσωπικό, προς το παρόν φαίνεται ότι θα παραμείνει στα καθήκοντά του, καθώς είναι εξειδικευμένο και δεν μπορεί να αντικατασταθεί τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. “Προσωπικό της Fraport έχει έρθει στο αεροδρόμιο κάτω από τον τίτλο ‘εξοικείωση - εκπαίδευση’. Είναι πολύ στενά τα περιθώρια όσον αφορά στα περιθώρια για την εκπαίδευση και την εξοικείωσή τους, γιατί το αεροδρόμιο έχει κληθεί να παραχωρήσει βοηθητικό προσωπικό το οποίο όμως τη συγκεκριμένη δεδομένη στιγμή με τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν, δεν έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησής τους.

Ταυτόχρονα μέσα στο χειμώνα υπάρχει εντατική εκπαίδευση και ανανέωση ειδικοτήτων προσωπικού, το οποίο προέχει από οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση έναντι της συμβασιούχου εταιρείας. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δευτερεύουσα μοίρα γιατί αυτή είναι η δουλειά μας” δήλωσε ο κ. Δεληγιάννης προσθέτοντας: “Η καταληκτική ημερομηνία δεν έχει μπει ακόμα και ο,τιδήποτε ακούγεται είναι φήμες τις οποίες όμως κανένας δεν μπορεί να επιβεβαιώσει”.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι προβλέπεται για το προσωπικό απάντησε πως το προσωπικό του αεροδρομίου θα μείνει, καθώς γίνονται μεγάλες προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή. “Το προσωπικό του αερολιμένα ανεξάρτητα από το αν αναλάβει η συμβασιούχος εταιρία ή όχι είναι τόσο πολύ εξειδικευμένο ώστε δεν μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα. Μένει στο αεροδρόμιο εξυπηρετεί τη λεγόμενη αεροναυτιλία, δηλαδή τον πύργο ελέγχου τους ηλεκτρονικούς και τις τηλεπικοινωνίες. Άρα το προσωπικό θεωρώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ότι μένει και δεν υπάρχει κάποια μεταβολή όσον αφορά την ιδιότητά του”.

Αντιδράσεις από τους εργαζομένους του αεροδρομίου
Στην ενημέρωση των εισαγγελικών αρχών, αλλά και της κοινής γνώμης θα προχωρήσει ο Τοπικός Σύλλογος Εργαζομένων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου για τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κοινοπραξίας που πρόκειται να αναλάβει τη λειτουργία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και οι οποίες σχετίζονται με την εκπαίδευση του νέου προσωπικού.

Ο σύλλογος θα καταστήσει σαφές ότι είναι παράνομο αυτό που γίνεται το τελευταίο διάστημα δηλαδή άτομα που δεν είναι εξουσιοδοτημένα και δεν έχουν καταθέσει το ποινικό τους μητρώο να περιφέρονται στους χώρους του αεροδρομίου και να ζητούν να εκπαιδευτούν από το υπάρχον προσωπικό για λογαριασμό της κοινοπραξίας. Επίσης, εκείνο που θα επισημάνουν είναι ότι αυτές οι ενέργειες γίνονται χωρίς να έχει προχωρήσει η επίσημη παράδοση των αεροδρομίων στην κοινοπραξία όπως προβλέπουν οι νόμοι, επισημαίνοντας πως αν συμβεί οτιδήποτε στο διάστημα μέχρι την παραχώρηση υπόλογοι θα είναι οι ίδιοι με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Φώτης Λουλουδάκης μίλησε στην εφημερίδα “Ροδιακή” και υπογράμμισε ότι το θέμα είναι σοβαρό, προσθέτοντας ότι οι εταιρείες που περιλαμβάνονται στην κοινοπραξία δεν έχουν πληρώσει το τίμημα για την παραχώρηση και ότι η παράδοση θα πρέπει να γίνει σύννομα.

“Την ευθύνη της λειτουργίας του αεροδρομίου την έχει ακόμα η ΥΠΑ, γιατί δεν έχει αναλάβει επίσημα τη λειτουργία του η κοινοπραξία και όλα αυτά που γίνονται σήμερα στο αεροδρόμιο είναι παράνομες ενέργειες. Μη εξουσιοδοτημένα άτομα χωρίς πιστοποίηση πηγαινοέρχονται στο αεροδρόμιο και απαιτούν μεταφορά γνώσεων από τους υπαλλήλους” είπε ο πρόεδρος του συλλόγου κάνοντας γνωστό ότι έγιναν από πλευράς τους ακόμα και συντηρήσεις σε υπηρεσιακά οχήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Λουλουδάκη η κοινοπραξία δεν υλοποιεί τις υποχρεώσεις της και πρόσθεσε ότι στις προθέσεις της είναι να κάνει επενδύσεις με κοινοτικά χρήματα, ενώ θα έπρεπε να είχε ήδη ξεκινήσει τις προμήθειες νέων συστημάτων για το αεροδρόμιο.

traveldailynews.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *