ροή ειδήσεων

Ο Ηλίας & ο Χάρης συναντούν την σχεδιάστρια Katerina Gkouma


Οι αδερφές μου άνοιξαν τη δική τους boutique Ελλήνων σχεδιαστών στη Ρόδο


Ποια είναι τα style habits της ιδιοκτήτριας του brand Underground;


Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με τη μόδα;

Οι αδερφές μου άνοιξαν τη δική τους boutique Ελλήνων σχεδιαστών στη Ρόδο όταν εγώ ήμουν δώδεκα χρόνων. Καθημερινά, μετά το σχολείο, ανυπομονούσα με χαρά να βρεθώ εκεί για να συμμετέχω και εγώ ενεργά στη λειτουργία του καταστήματος.


Είχες κάποια συνήθεια μόδας;

Είμαστε πέντε αδερφές με μικρότερη εμένα. Οι τρεις μεγαλύτερες είχαν έντονα διαφορετικό στιλ μεταξύ τους, η μία punk, η άλλη heavy metal και η άλλη disco. Θυμάμαι να παρακολουθώ μαγεμένη την προετοιμασία τους πριν βγουν το βράδυ, κάτι που στα μάτια μου φάνταζε σαν ένα λαμπερό private fashion show.

Η μόδα υπήρξε για σένα η πρώτη σου επαγγελματική επιλογή;

Δεν ασχολήθηκα ποτέ με κάτι άλλο. Στα δεκαεπτά μου έφυγα από τη Ρόδο και μαζί με τον σημερινό μου σύζυγο, Μάνο Γιαννάτο, ανοίξαμε το πρώτο μας κατάστημα ρούχων στην Παλλήνη.

Πότε ξεκίνησε το Underground στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι;

Πριν είκοσι χρόνια, τo 1997, με εισαγωγές ρούχων από Λονδίνο και Παρίσι.

Πώς προέκυψε ο σχεδιασμός της συλλογής Underground;

Το 2003 είχα την ανάγκη να συμπεριλάβω καφτάνια στη συλλογή του καταστήματος και δυσκολευόμουν να τα βρω στην τότε αγορά αλλά και στα European trade shows. Έτσι αποφασίσαμε με τον Μάνο να τα φτιάξουμε εμείς. Λόγω της τρομερής ανταπόκρισης που είχαν προσθέσαμε και κάποια άλλα κομμάτια και ολοκληρώσαμε την πρώτη bullet συλλογή Underground.

Πώς ανανεώνεσαι και παραμένεις fashion updated;

Έχω μια παιδική διάθεση και μία ανάγκη να παρατηρώ αλλά και να αποτελώ ενεργό μέλος του «σήμερα». Με τη βοήθεια ενός inner radar συγχρονίζομαι με τις διεθνείς τάσεις και αφουγκράζομαι τα νέα ρεύματα.



Θυμάσαι την πρώτη φορά που έκανες fashion consulting;

Πριν ξεκινήσει την επιτυχημένη επαγγελματική της πορεία, η Ιωάννα Κουρμπέλα είχε επισκεφθεί το Underground σαν client. Φορούσε μία εκπληκτική μπλούζα την οποία, ρωτώντας την, μου είπε πως είχε σχεδιάσει η ίδια. Ενθουσιασμένη, της πρότεινα να το κάνει επαγγελματικά. Στη συνέχεια επισκέφθηκα τον πατέρα της στο οικογενειακό κατάστημα στη Πλάκα και ουσιαστικά τον έπεισα να ξεκινήσουμε μια συνεργασία με την Ιωάννα και να δημιουργήσουμε τη συλλογή Ioanna Kourbella for Underground που έκανε τρομερή επιτυχία και διήρκεσε τρεις σεζόν.

To ενδιαφέρον σου για τους νέους designers το έδειξες έμπρακτα και στην Athens Xclusive Designers Week.

Από το 2012 έως το 2016, με δική μου πρωτοβουλία έκανα sponsoring για το Best New Designer award, θέλοντας να αποδώσω ένα extra κίνητρο στους νέους δημιουργούς.

Πώς αποφασίζεις τις συνεργασίες σου;

Αυτό που με ελκύει σε έναν σχεδιαστή, εκτός από το ταλέντο και τα ενδιαφέροντα ρούχα, είναι ταυτόχρονα και η προσωπικότητά του.

Πώς διατηρείς το ενδιαφέρον σου για τους νέους σχεδιαστές;

Εφόσον δω και αναγνωρίσω πως κάποιος έχει μεγάλο ταλέντο, κάτι λειτουργεί αυτόματα μέσα μου και μου προκαλεί το ενδιαφέρον να συνεργαστώ μαζί του. Είναι κάτι που δεν μπορώ εύκολα να παραβλέψω.

Μπορούν οι σπουδαστές των σχολών μόδας να σου δείξουν τα book τους;

Η συνεργασία, εάν προκύψει, είναι κάτι που λειτουργεί αβίαστα και σχεδόν φυσικά, οπότε τελικά προτιμώ να ανακαλύπτω εγώ τα παιδιά αυτά. Φυσικά είναι ελεύθεροι εφόσον το θέλουν και μπορούν, να έρθουν να με γνωρίσουν.

Τι θα συμβούλευες τους designers που μόλις αποφοίτησαν από τις σχολές;

Να εργαστούν αν χρειαστεί ακόμα και χωρίς αμοιβή, σε atelier σχεδιαστών και σε καταστήματα ρούχων προκειμένου να αποκτήσουν την απαραίτητη εμπειρία σχετικά με αυτό που αναζητά μία γυναίκα και τον τρόπο που νιώθει μέσα στα ρούχα.



Μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιες συνεργασίες σου με designers;

Τα τελευταία χρόνια το Underground έχει συνδεθεί στενά και σχεδόν έχει ταυτίσει την πορεία του με τον Apostolos Mitropoulos. Είναι μία συνεργασία εμπορικά επιτυχημένη τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, με highlight τη συνεργασία με την Patricia Field και το Dover Street Market New York.

Σου έμαθε κάτι η Patricia Field που θα ήθελες να το διαδώσεις;

Κυρίως πως επιτυχημένος είναι ο άνθρωπος που κάνει αυτό που αγαπάει χωρίς να ξεπουλιέται, δηλαδή να μην ενεργεί μόνο με χρηματικά κίνητρα.

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει κάποιος που ασχολείται με τη μόδα;

Το στιλ.

Τι είναι στιλ;

Να εκφράζει κανείς την ψυχοσύνθεσή του μέσα από τον τρόπο που ντύνεται και να μην χρησιμοποιεί τα ρούχα σαν πανοπλία για να κρυφτεί.



Γυναίκα με στιλ;

H Grace Jones.

Άντρας με στιλ ;

Ο Michael Jackson.

Μια ταινία μόδας ;

To Flashdance.

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

To “Μύηση” της Elisabeth Haick.

Τι μουσική ακούς ;

House.

Έχεις κάποιο moto;

Όλα γίνονται για καλό.



Make up;

Ένα κόκκινο κραγιόν.

Μαλλιά;

Πειραματισμός και παιχνίδι.

Κοσμήματα;

Μου αρέσει οι γυναίκες να αναδεικνύουν οι ίδιες με το στιλ τους τα κοσμήματα και όχι να αναδεικνύονται οι ίδιες από αυτά.

Θα ήθελες να αλλάξεις κάτι στον τρόπο που ντύνονται οι γυναίκες;

Να μην προσπαθούν να είναι sexy γιατί τελικά καταφέρνουν το αντίθετο.

Ένα outfit διακριτικά sexy;

Κοστούμι σε ανδρικό στιλ με ένα lingerie top και ψηλοτάκουνες γόβες

Τι απολαμβάνεις στη δουλειά σου καθημερινά;

Απολαμβάνω να βοηθάω τις γυναίκες να βλέπουν τον εαυτό τους με έναν τρόπο που ίσως δεν είχαν φανταστεί ποτέ στο παρελθόν. Δεν με νοιάζει το budget ή εάν θα προβούν σε αγορές. Με ενδιαφέρει πολύ κάθε γυναίκα βγαίνοντας από το Underground να διατηρεί έναν αέρα αυτοπεποίθησης.

http://jenny.gr/


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *