ροή ειδήσεων

To Σαββατοκύριακο στη Ρόδο έχει γιορτή με γκάζια


Η Οργανωτική Επιτροπή του Rhodes Circuit προσκαλεί, όλους τους φίλους
του μηχανοκίνητου αθλητισμού και τους πολίτες της Ρόδου, να ζήσουν από κοντά, αυτό το Σαββατοκύριακο τη μοναδική εμπειρία, που θα προσφέρουν τα πολυτελή δυνατά αυτοκίνητα του Speed Sector, και όχι μόνο.

Το Rhodes Circuit, που θα γίνει το Φθινόπωρο στο σμαραγδένιο νησί, είναι η σύγχρονη αναβίωση του θρυλικού αγώνα ταχύτητας Ρόδου, μετά από μισό και πλέον αιώνα. Η σημαία εκκίνησης για τις εκδηλώσεις αναβίωσης θα δοθεί αυτό το Σαββατοκύριακο με ένα λαμπερό Test Event. H τεράστια προσπάθεια προβολής του αγώνα δεν θα ξεκινούσε καν, χωρίς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, έχει αγκαλιάσει το Rhodes Circuit, διότι αυτός και οι συνεργάτες του, γνωρίζουν, περισσότερο από κάθε άλλον, τα οφέλη από τη μεγάλη προβολή σε διεθνές επίπεδο που θα έχει το νησί από ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός. Καθώς και την οικονομική τόνωση της τοπικής κοινωνίας και μάλιστα σε περίοδο «εκτός τουριστικής αιχμής».

Αυτή την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υιοθέτησαν και στηρίζουν ο Δήμος Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ενώ σημαντική, στην υλοποίηση του εγχειρήματος, είναι η συμβολή των δύο συλλόγων μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ρόδου, του Ροδιακού Συλλόγου Αυτοκίνησης και της Λέσχης Μοτοσικλέτας «ΙΚΑΡΟΣ».

Στη συνέντευξη Τύπου για το Test Event του Σαββατοκύριακου, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής “Rhodes Circuit”, Περιφερειακός Σύμβουλος, Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, Μίλτος Παγκάς, ο Δημήτρης Παρασός, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και υπεύθυνος για την διαδρομή και ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου και ο εκπρόσωπος των οδηγών ταχύτητας της Ρόδου παρουσίασαν το πρόγραμμα του διήμερου και κάλεσαν τον κόσμο να δώσει το παρών σε όλες τις λαμπερές εκδηλώσεις.

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστη και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου.

Στο test event θα πάρουν μέρος 35 αυτοκίνητα, 21 εκ των οποίων είναι τα Supercars της ομάδας Speed Sector και τα υπόλοιπα από τη Ρόδο. Τα Supercars θα κάνουν πρώτη φορά την εμφάνισή τους στο Νησί των Ιπποτών και αναμένεται ο κόσμος να τους υποδεχθεί θερμά δείχνοντας την αγάπη του για τις «αγωνιστικές εκδηλώσεις», που έλειψαν σχεδόν μισό αιώνα από τη Ρόδο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης του πρώτου Test Event είναι το εξής:

Το πρωί του Σαββάτου τα μέλη του SpeedSector με τα Supercars τους, θα επισκεφτούν τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου και ειδικότερα το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, όπου και θα γίνει φωτογράφιση.

Το μεσημέρι μεταξύ 14:00 και 17:00 οι φίλοι της αυτοκίνησης και οι πολίτες της Ρόδου, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα Supercars στο “άτυπο park ferme” μπροστά από το Δημαρχείο.

Το πρωί της Κυριακής, στις 10:00, η εκκίνηση των αγωνιστικών αυτοκινήτων θα γίνει από την Πλατεία Δημαρχείου και η διαδρομή που θα ακολουθήσουν περιλαμβάνει τις οδούς:

7ης Μαρτίου, Παπάγου, Εθνάρχου Μακαρίου, Δημοκρατίας, Βύρωνος και Ακτή Σαχτούρη.

Ουσιαστικά τα Supercars θα τηρούν τον ΚΟΚ (Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας), μιας και το Test Event δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά είναι μια «μοναδική επίδειξη» για την προβολή του Rhodes Circuit.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Rhodes Circuit παρακαλεί τους θεατές να συμβάλλουν στην ασφαλή διεξαγωγή του Test Event, τηρώντας αυστηρά τις οδηγίες των ανθρώπων της οργάνωσης , διότι έτσι θα συμβάλλουν πάνω από όλα στο να είναι θετική η πρώτη «δοκιμή» για την αναβίωση του θρυλικού αγώνα ταχύτητας Ρόδου.

Σημειώνεται ότι το Rhodes Circuit θα έχει και ειδική εφαρμογή για smart phones και tablets, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις, παράλληλα με την προβολή της Ρόδου.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Κάλλιστος Διακογεωργίου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ευχαρίστησε, όσους συμβάλλουν στην επιτυχή διεξαγωγή του Τest Εvent και ειδικότερα, την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, την Τροχαία Ρόδου, το Λιμενικό καθώς και όλους τους εθελοντές. Παράλληλα τόνισε πως, η υποδοχή που είχε μέχρι σήμερα η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να αναβιώσει τους αγώνες, τόσο σε τοπικό επίπεδο , όσο και σε εθνικό αποτελεί την ισχυρότερη εγγύηση για την επιτυχία του εγχειρήματος του Φθινοπώρου, με στόχο, από το 2018, το Rhodes Circuit να ξεπεράσει τα εθνικά σύνορα και να μπει στο διεθνές καλεντάρι των αγώνων ταχύτητας.




driveandtravel


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *