ροή ειδήσεων

Αποτελεί η ακύρωση της συμφωνίας TTIP χτύπημα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και στη νέα τάξη πραγμάτων;


-Αναμφίβολα, η ακύρωση της εν λόγω συμφωνίας αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του
νέου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα απέναντι στις (συστημικές) πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών. Η παγκοσμιοποίηση και η νέα τάξη πραγμάτων με την συγκεκριμένη συμφωνία TTIP Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (Transatlantic Trade and Investment Partnership) επεδίωκε να εγκαταστήσει ένα ολοκληρωτικό ‘’σύστημα’’, όπου οποιαδήποτε κρατική παρεμβατικότητα στην οικονομία, οι προσωπικές-ατομικές ελευθερίες, ο ανύπαρκτος έλεγχος των τροφίμων, η κατάργηση οποιασδήποτε μορφής συνδικαλισμού αλλά και οι πολιτικές ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή προστασίας του περιβάλλοντος θα αποτελούσαν παρελθόν σε όλο τον κόσμο.

-Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι αυτή η ΄΄Εμπορική΄΄ ας πούμε συμφωνία, αν τελικά υλοποιούνταν, τότε μια εταιρεία από την απέναντι πλευρά του ατλαντικού θα μπορούσε να αναλάβει την διαχείριση του νερού, της υγείας, της Εκπαίδευσης κ.α, στην Πατρίδα μας χωρίς να μπορεί το κράτος εκ των υστέρων να ζητήσει την επιστροφή σε κρατικό έλεγχο. Κάτι τέτοιο θα ήταν πρακτικά αδύνατο μιας και οι όροι της σύμβασης αλλά και το νομικό πλαίσιο δεν θα επέτρεπαν ποτέ το κράτος να διεκδικήσει πίσω αυτό που του ανήκει, δηλαδή την περιουσία του.

-Δεν υποστηρίζω βέβαια ότι η συγκεκριμένη ενέργεια εκ μέρους των Η.Π.Α έγινε για να βοηθηθεί όλος ο κόσμος (αυτοί τα συμφέροντά τους υποστηρίζουν), όμως αποτελεί για μας στην Πατρίδα μας μια θετική έκβαση ενάντια στου υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης που σκοπός τους είναι η ισοπέδωση οποιασδήποτε διαφορετικής φωνής στον σύγχρονο κόσμο.

Ούνας Τσώλης Χρήστος
Εκπαιδευτικός-Νηπιαγωγός




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *