ροή ειδήσεων

Απίστευτη πρόκληση: Δίνουν αναδρομικά 2 ετών σε εκπαιδευτικούς αποσπασμένους σε βουλευτικά γραφεία


Ούτε ίχνος ντροπής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Κατέθεσαν τροπολογία για να λάβουν οδοιπορικά και υπερωρίες τα «δικά τους παιδιά»

Ενώ η κυβέρνηση έχει επιβάλλει υπεροφορολόγηση και στους μη έχοντες, που έχουν κόψει τα πάντα εκτός από τα απολύτως απαραίτητα, ταυτόχρονα ζητά κι άλλα χρήματα για να πληρώσει τα… δικά της παιδιά.

Λεφτά υπάρχουν καθώς φαίνεται για τις εκατοντάδες προσλήψεις μετακλητών στα πολιτικά γραφεία και όπως αποδεικνύεται το… πάρτι, παρά τις διακηρύξεις περί του αντιθέτου, συνεχίζεται κανονικά.

Την ώρα που εκατοντάδες εκπαιδευτικοί εκτελούν το λειτούργημα του εκπαιδευτικού στις εσχατιές της Ελλάδας, κάτω από αντίξοες συνθήκες, με ελάχιστους μαθητές και πολλά χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειές τους, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να δοθούν οδοιπορικά και υπερωρίες σε εκπαιδευτικούς που είναι αποσπασμένοι σε βουλευτικά γραφεία.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αικατερίνη Ιγγλέζη, με τροπολογία που κατέθεσε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, ζητά την αναδρομική καταβολή οδοιπορικών και υπερωριών σε εκπαιδευτικούς που είναι αποσπασμένοι σε βουλευτικά γραφεία για τα έτη 2014 και 2015.




Όπως τονίζεται στην τροπολογία «με την παρούσα ρύθμιση επιδιώκεται να πληρωθούν δαπάνες χιλιομετρικής αποζημίωσης, ημερήσιας κίνησης εκπαιδευτικών, μελών ΠΥΣΠΕ, Δ/ντή εκπαίδευσης, υπαλλήλων για την παροχή εκπαιδευτικού και διοικητικού έργου, υπερωριακής απασχόλησης εκπαιδευτικών δημοτικών σχολείων και αποσπασμένων σε βουλευτικά γραφεία, που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2014 καθώς και του 2015, για τις οποίες δεν τηρήθηκαν οι περί ανάληψης υποχρέωσης κείμενες διατάξεις (στο πρόγραμμα διαύγεια δεν υπάρχει αναρτημένη η ημερομηνία υπογραφής από την ΥΔΕ), είτε οι πράξεις ανάκλησης ανάληψης φέρουν ημερομηνία εγγράφου εντός του 2015 αλλά έχουν αναρτηθεί εμπρόθεσμα στο πρόγραμμα διαύγεια».

Θυμίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση πως εκατοντάδες εκπαιδευτικοί αφήνουν πίσω οικογένειες και φίλους, προκειμένου να μπουν στις σχολικές αίθουσες κάποιου απομακρυσμένου χωριού ή κάποιου μικρού νησιού της άγονης γραμμής. Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί – κυρίως αναπληρωτές – στελεχώνουν τα σχολεία των παραμεθόριων περιοχών, διδάσκοντας στους λιγοστούς μαθητές.

Μήπως λοιπόν η κ. Ιγγλέζη και οι άλλοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να έδειχναν ενδιαφέρον για αυτούς τους ανθρώπους και όχι για τα «δικά τους παιδιά»;

Μέχρι σήμερα δεν είδαμε κανέναν βουλευτή να ενδιαφέρεται για αυτούς τους εκπαιδευτικούς που κάθε Σεπτέμβρη αγωνιούν με τη βαλίτσα στο χέρι για να δουν πού θα τους στείλουν. Γιατί; Επειδή δεν έχουν κομματική ταυτότητα;




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *