ροή ειδήσεων

Χωρίς βίζα για 90 ημέρες οι πολίτες της Γεωργίας στην Ε.Ε.


Χωρίς υποχρέωση θεώρησης βίζας στις χώρες Σένγκεν για διαμονή μέχρι 90 μέρες θα μπορούν να ταξιδεύουν πλέον οι πολίτες της Γεωργίας, όπως ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά την υιοθέτηση της πρότασης της Επιτροπής από το Συμβούλιο.

Ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας σε δήλωσή του χαρακτηρίζει ιστορική την ημέρα για τη Γεωργία και τους πολίτες της οι οποίοι, όπως είπε, σύντομα θα είναι σε θέση να ταξιδεύουν χωρίς υποχρέωση θεώρησης στο χώρο Σένγκεν, για βραχεία διαμονή μέχρι 90 ημέρες.

«Με τη σημερινή απόφαση αναγνωρίζονται οι σημαντικές προσπάθειες των αρχών και των πολιτών της Γεωργίας για την ολοκλήρωση δύσκολων μεταρρυθμίσεων στους τομείς του κράτους δικαίου και της δικαιοσύνης. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις φέρνουν τη Γεωργία πιο κοντά στην Ευρώπη και ταυτόχρονα διευκολύνουν τη συνεργασία της με την ΕΕ» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνοντας πως από την έναρξη του Διαλόγου για την Απελευθέρωση του Καθεστώτος Θεωρήσεων τον Ιούνιο του 2012, η Γεωργία έχει υπάρξει υπόδειγμα εφαρμογής όλων των κριτηρίων του απαιτητικού χάρτη πορείας.

«Η συνεχής παρακολούθηση και οι εκθέσεις έκτοτε έχουν δείξει ότι η Γεωργία έχει πραγματοποιήσει τα απαραίτητα βήματα που μας επέτρεψαν, τον Μάρτιο του 2016, να προτείνουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο την άρση του καθεστώτος θεωρήσεων για τους πολίτες της Γεωργίας.

Η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί τη διαρκή συμμόρφωση της Γεωργίας με τα κριτήρια της απελευθέρωσης των θεωρήσεων και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, προκειμένου να διασφαλισθεί η συνεχής εφαρμογή των επιτευγμάτων αυτών», δήλωσε ο Έλληνας Επίτροπος.

Όπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος, με τη σημερινή απόφαση θα διευκολυνθεί σημαντικά η επικοινωνία μεταξύ των πολιτών και θα ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα, οι κοινωνικοί και πολιτιστικοί δεσμοί μεταξύ των πολιτών της Γεωργίας και της ΕΕ. «Σήμερα πραγματοποιήθηκε ένα σημαντικό βήμα για τις σχέσεις ΕΕ-Γεωργίας. Σύντομα θα καλωσορίσουμε τους πολίτες της Γεωργίας στον χώρο Σένγκεν χωρίς την υποχρέωση θεώρησης», επισήμανε.

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. «Η Ελλάδα υποστήριξε εμπράκτως όλα τα τελευταία χρόνια το αίτημα και τις προσπάθειες της Γεωργίας, με την πεποίθηση ότι η σημερινή απόφαση θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ-Γεωργίας, καθώς και στην αύξηση του αριθμού των Γεωργιανών τουριστών που θα επισκέπτονται την Ευρώπη», αναφέρει το ΥΠΕΞ.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *