ροή ειδήσεων

Οι αποφάσεις του χθεσινού περιφερειακού συμβουλίου στη Σύρο


Σημαντικότερες αποφάσεις αυτές για το πλάνο δράσης τουριστικής προβολής των νησιών για το έτος 2017 και οι δράσεις προβολής πρωτογενούς τομέα στο πλαίσιο της “Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019”


Οι αποφάσεις του χθεσινού περιφερειακού συμβουλίου στη Σύρο

H πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2017, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017, στην Ερμούπολη της Σύρου.


Στην διάρκεια της συνεδρίασης, ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία, το πλάνο δράσης τουριστικής προβολής των νησιών για το έτος 2017, το οποίο εισηγήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Το πλάνο περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:


Μελέτη σχεδιασμού κι ανάπτυξης στρατηγικής επικοινωνίας & δημιουργικού οδηγού προβολής του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


Υπηρεσίες δημιουργικής εκτέλεσης και προσαρμογές για τις ανάγκες διαφήμισης και προβολής των προορισμών και θεματικών προϊόντων της Περιφέρειας


Παραγωγή Videos για τις ανάγκες προβολής της τουριστικής περιόδου 2017 από υπάρχουσες τράπεζες και πηγές πλάνων με εικαστική επιμέλεια


Σχεδιασμό& Ανάπτυξη διαδραστικής web based εφαρμογής


Εικαστική & Δομική Αναβάθμιση του τουριστικού Portal της Περιφέρειας
http://aegeanislands.gr/


Διαχείριση και επικαιροποίηση της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


Κινηματογράφηση και παραγωγή οπτικο-ακουστικού υλικού (ταινίες) το καλοκαίρι του 2017


Διαχείριση περιεχομένου και προώθηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


Πρόγραμμα Διαφημιστικής Προβολής Διαδικτυακών Μέσων Εξωτερικού


Πρόγραμμα Διαφημιστικής Προβολής σε ψηφιακά Μέσα του εξωτερικού και σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης


Πρόγραμμα Διαφημιστικής Προβολής με αξιοποίηση Native ads και διαφήμισης περιεχομένου σε Διαδικτυακά Μέσα Εξωτερικού


Ειδικό Πρόγραμμα Προβολής στο Discovergreece.com


Εκπόνηση Μελετών τουριστικής κίνησης & προφίλ τουριστών


Ενέργειες Προώθησης B2B


Εκπόνηση μελέτης ανάλυσης της ψηφιακής φήμης


Συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις , Road Shows και Workshops


Φιλοξενίες


Διαφημιστικές καταχωρήσεις


Συνεργασία με τουριστικούς πράκτορες και tour operators


Προωθητικό υλικό / αναμνηστικά δώρα


Συνέδρια, ημερίδες, εκδηλώσεις, αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το πλάνο δράσεων προβολής πρωτογενούς τομέα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Βασικός στόχος του επικοινωνιακού προγράμματος όσον αφορά τον Πρωτογενή Τομέα είναι η προβολή και η προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κυρίως μέσω της συμμετοχής της ΠΝΑΙ σε Εκθέσεις και Φεστιβάλ, δίνοντας της ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τα τοπικά και τα πιστοποιημένα προϊόντα της Περιφέρειας.

Επίσης στόχο έχει την ενδυνάμωση των εμπορικών δεσμών των παραγωγών τροφίμων και ποτών του Νοτίου Αιγαίου με την ελληνική και τη διεθνή αγορά, ώστε να αποδοθούν τα μέγιστα δυνατά εμπορικά οφέλη στους παραγωγούς της.

Τελικός στόχος, στο πλαίσιο της ανακήρυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης το 2019» είναι η ανάδειξη της Αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομίας και η καθιέρωσή της ως δυναμικού παράγοντα υγιεινής διατροφής, η διασύνδεση του τουρισμού με την γαστρονομία, καθώς και η προβολή των νησιών της Περιφέρειας υπό το πρίσμα του γαστρονομικού τουρισμού.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στις προτάσεις των Επάρχων του Νοτίου Αιγαίου, για την εύρυθμη και αποδοτικότερη λειτουργία των Περιφερειακών ενοτήτων.

Οι Έπαρχοι ζητούν παρέμβαση στα αρμόδια όργανα του Κράτους, για ενίσχυση του θεσμού του Επάρχου με τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων θεσμικά αλλά και σε συνεννόηση και συνεργασία με την περιφερειακή αρχή, ενίσχυση κατά προτεραιότητα με προσωπικό των Περιφερειακών Ενοτήτων, ώστε να στελεχωθούν οι υπηρεσίες τους και να ανταποκρίνονται με επάρκεια στην άσκηση των αρμοδιοτήτων τους και άμβλυνση των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι Έπαρχοι κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η προκήρυξη 10 θέσεων ίδιας ειδικότητας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, 5 στα Δωδεκάνησα και 5 στις Κυκλάδες, μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος της ‘‘Μαθητείας’’, για την πιλοτική εφαρμογή του Προγράμματος ‘’Μεταλυκειακού έτους –τάξης μαθητείας’’, σε συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το Υπουργείο Παιδείας.

Εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Π.Ν.Α και Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, για την έρευνα για τον “Εντοπισμό και τη Συστηματική Καταγραφή των Ιερών Ναών και Μνημείων της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε νησιά των Κυκλάδων”. Η χρηματοδοτήσει θα πραγματοποιηθεί από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με το ποσό των 25.000 €.

Εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Ανάφης, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του έργου «Διαμόρφωση και Ολοκλήρωση των Χώρων κτηρίου ως Πολυχώρος Πολιτισμού νήσου Ανάφης». Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου με το ποσό των80.000€

Εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο «Ανακατασκευή – Διαμόρφωση χώρων κράτησης Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου» , όπου η ΠΝΑΙ είναι ο φορέας εκτέλεσης του έργου.

Εγκρίθηκε η σύναψη Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο «Χλοοτάπητας γηπέδου Αφάντου», με την οποία ο Δήμος Ρόδου παραχωρεί προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την υλοποίηση του έργου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 257.000,00 € και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από πόρους του ΠΔΕ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα ενέκρινε την χρονική παράταση της Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Αστυπάλαιας για το έργο «Προσθήκη Ισογείου Κτηρίου κατ’ επέκταση (Γραφεία Διδασκάλων, Κυλικείο) στο Δημοτικό Σχολείο Πέρα Γιαλού Αστυπάλαιας», της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Καλυμνίων και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου για το έργο «Προσαρμογή μελέτης επισκευής υφιστάμενου προσήνεμου μόλου λιμένα Καλύμνου, λόγω τροποποίησης πλοίου σχεδιασμού», της Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο «Συντήρηση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θεολόγου»,της Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Φανών», και της Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο «Βελτιωτικές παρεμβάσεις οδών και πεζοδρομίων στο Φαληράκι».

Επίσης, εγκρίθηκε η τροποποίηση του σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων Δήμου Ρόδου», σύμφωνα με τις υποδείξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και η τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου για το έργο «Χρηματοδότηση της υλοποίησης των υποδομών του υδατοδρομίου στη ν. Σίφνο», βάσει του εγγράφου του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής περί «Παροχής «σύμφωνης γνώμης» επί σχεδίων Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων».

http://cyclades24.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *