ροή ειδήσεων

Νόμιμος ο γάμος των ομοφυλόφιλων και στην Φινλανδία


Νόμιμος από την 1η Μαρτίου ο γάμος των ομοφυλοφίλων στη Φινλανδία. Παρακάμπτοντας και τις τελευταίες προσπάθειες των πολέμιων του γάμου μεταξύ γκέι ατόμων, οι Φινλανδοί βουλευτές επικύρωσαν το νόμο για το γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.

Με επικεφαλής το συντηρητικό κόμμα των Αληθινών Φινλανδών, οι αντίπαλοι του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου συμφώνησαν να θέσουν στην ημερήσια διάταξη μια πρωτοβουλία με σκοπό την κατάργηση του νόμου, ο οποίος εγκρίθηκε το 2014 με 101 ψήφους υπέρ έναντι 90 κατά.

Το κοινοβούλιο απέρριψε το κείμενο και επιβεβαίωσε την πρώτη ψήφο του με μία ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία 120 ψήφων έναντι 48. Ως αποτέλεσμα ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ, όπως είχε προβλεφθεί, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Οι βουλευτές αυτοί, που υπερασπίζονται αυτό που αποκαλούν "αυθεντικό γάμο" ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα, είχαν συγκεντρώσει περισσότερες από 100.000 υπογραφές πολιτών, πολύ περισσότερες από τις 50.000 που απαιτούνταν κατ΄ ελάχιστο όριο, προκειμένου το αίτημά τους να συζητηθεί στο κοινοβούλιο.

Την περασμένη Τρίτη η νομοθετική επιτροπή τάχθηκε κατά της αμφισβήτησης των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων όμως οι βουλευτές, οι περισσότεροι της δεξιάς (χριστιανοδημοκράτες και Αληθινοί Φινλανδοί), επέμειναν ότι έπρεπε να αποφανθεί η ολομέλεια του σώματος.

Υποστηρικτές του γάμου των ομοφυλοφίλων τους κατηγόρησαν ότι κολακεύουν το συντηρητικό εκλογικό τους ακροατήριο ενόψει των δημοτικών εκλογών του Απριλίου και ότι προκαλούν χάσιμο χρόνου στο κοινοβούλιο.

Η Φινλανδία, που επιτρέπει την πολιτική ένωση μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου από το 2002, ήταν η τελευταία βόρεια χώρα που δεν είχε εγκρίνει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *