ροή ειδήσεων

Μετανάστης σκαρφάλωσε σε κάβο για να ανέβει στο πλοίο - βιντεο


Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός Αιγύπτιου νεαρού μετανάστη, ο οποίος προσπαθώντας να αποδράσει από τη Λέσβο, προσπάθησε χθες Κυριακή το βράδυ, να μπει μέσα στο πλοίο «Αριάδνη» που βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, σκαρφαλώνοντας από τον κάβο του πλοίου.

Για περίπου μία ώρα ο νεαρός μετανάστης, αιωρούνταν από το σκοινί του κάβου σε ύψος πάνω από 20 μέτρα, με κίνδυνο να χάσει την ισορροπία του, ή να εξαντληθούν οι δυνάμεις του και να βρεθεί στο κενό.

Τελικά κι ενώ είχαν φτάσει στο λιμάνι άνδρες με αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το πλήρωμα του πλοίου με συντονισμένες προσπάθειες, του έριξαν ανεμόσκαλα και τον τράβηξαν εντός του πλοίου.

Στο σημείο βέβαια βρίσκονταν και άνδρες του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι συντόνιζαν από τη στεριά, την επιχείρηση διάσωσης του νεαρού μετανάστη.

Η σκηνή του Αιγύπτιου μετανάστη να κρέμεται σε ύψος περίπου 10 μέτρων, από τον κάβο του δεμένου στο λιμάνι της Μυτιλήνης πλοίου «Αριάδνη», απέδειξε για ακόμα μια φορά την «πολιορκία» των πλοίων της γραμμής, από εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Λέσβο.

Διαπιστώνοντας πως δεν έχουν καμία ελπίδα να περάσουν στην άλλη Ελλάδα και στη συνέχεια στην Ευρώπη, χωρίς λεφτά και ελπίδες καλύτερης ζωής, προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβιβασθούν στα πλοία, πολλές φορές, όπως χθες το βράδυ στην περίπτωση του Αιγυπτίου, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους. «Κυριολεκτικά κάθε μέρα έχουμε πέντε με 10 περιστατικά μεταναστών που προσπαθούν να μπουν στα πλοία με κάθε τρόπο που μπορεί κανείς να φαντασθεί. Κυρίως μπαίνοντας σε φορτηγά αλλά και με τολμηρές ενέργειες», αναφέρουν πηγές του Λιμενικού.

Τελικά ο Αιγύπτιος χθες το βράδυ με ανεμόσκαλα από τον κάβο που είχε κρεμαστεί ανέβηκε στο πλοίο όπου και συνελήφθη για να οδηγηθεί στη συνέχεια στον καταυλισμό της Μόριας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ - lesvosnews.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *