ροή ειδήσεων

Νοσοκομείου Ρόδου: «Καμία προθυμία από τη Διεύθυνση Υγιεινής να συνεχίσει, ως όφειλε, τους ελέγχους»


Την έκπληξή της, για τη διάσταση που δίδεται σε μια ιστορία, που χρονολογείται από το Νοέμβριο, με την ύπαρξη μιας ψευδομονάδας σε μία μόνο βρύση του Νοσοκομείου, εξέφρασε σήμερα η Διοικήτρια Κατερίνα Χατζηστρατή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι η ίδια η διοίκηση του Νοσοκομείου, είχε ζητήσει το Νοέμβριο από τη Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας, να ελέγξει μια βρύση από την οποία ανέδυε άσχημη μυρωδιά.

«Μετά τον έλεγχο και τις αναλύσεις που έγιναν σε πέντε σημεία, αποδείχθηκε ότι υπάρχει μια ψευδομονάδα σε μια βρύση, που χρησιμοποιούν μόνο οι νοσηλεύτριες» είπε, προσθέτοντας ότι μετά απ’ αυτό το πόρισμα, το Νοσοκομείο προχώρησε σε υπερχλωρίωση του νερού και σε θερμικό σοκ.


«Καλέσαμε και πάλι τη Διεύθυνση Υγιεινής για ελέγχους και πάλι, μετά από ανάλυση, η ψευδομονάδα παρέμενε στη συγκεκριμένη βρύση. Αλλάξαμε και τη βρύση, ωστόσο η Διεύθυνση Υγιεινής δεν έδειξε καμία προθυμία να συνεχίσει τους ελέγχους. Αντίθετα, μετέφεραν την ευθύνη για τον έλεγχο του νερού στο Νοσοκομείο, που δεν διαθέτει ούτε επόπτη υγείας, ούτε εργαστήρια».

Σημειώνεται ότι το ζήτημα ανέκυψε μετά από ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, ο Τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ Βασίλης Οικονόμου και ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, κάνοντας λόγο για την ύπαρξη επικίνδυνων μικροοργανισμών στο νερό του νοσοκομείου της Ρόδου, επισημαίνοντας ότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε στις 11 Νοεμβρίου του 2016, βρέθηκαν υψηλές ποσότητας Αεριογόνου Ψευδομονάδας.

ερτ


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *