ροή ειδήσεων

Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίσει για την ερχόμενη Τρίτη εργαζόμενοι ξενοδοχείων της Ρόδου

Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίσει για την ερχόμενη Τρίτη εργαζόμενοι ξενοδοχείων της Ρόδου. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία εργαζoμένων στα ξενοδοχεία του Ομίλου Aldemar, Sheraton και Mira Mare, για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ώστε να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις, αναφέρουν:

Τρίτη 21 Φλεβάρη, 3:00 μ.μ.,

Συγκέντρωση στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

Συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι όλων των κλάδων, συνταξιούχοι,

Αυτές τις μέρες κορυφώνονται οι εκβιασμοί από πλευράς της κυβέρνησης και των «εταίρων» για να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι, ο λαός, τα νέα μέτρα που θα συνοδεύουν το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης. Μέτρα, που λίγο πολύ έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστά, έχει προετοιμαστεί το έδαφος για να σερβιριστούν! Έρχονται να προστεθούν σε δεκάδες άλλα, που μας αφαίρεσαν τα χρόνια της κρίσης δικαιώματα θεμελιώδη, αλλάζοντας δραματικά τους όρους που ζούμε και εργαζόμαστε.

Αυτό είναι το μέλλον που επιφυλάσσουν για τους εργάτες και τα παιδιά τους. Μισθοί 400 ευρώ, ανεργία, συντάξεις ψίχουλα, μόνιμοι «αυτόματοι κόφτες» και φορολεηλασία.

Την ίδια στιγμή όμως ετοιμάζεται απλόχερα να «ρεύσει» το παραδάκι του αναπτυξιακού νόμου, του πακέτου Γιούνκερ και άλλων πηγών για τους επιχειρηματικούς ομίλους. 56 εκατομμύρια είναι οι επενδύσεις από τη Ρόδο μόνο στον αναπτυξιακό νόμο.

Στην περιοχή μας, ο κλάδος του τουρισμού δε γνώρισε σχεδόν κρίση. Φέτος οι αφίξεις ξεπέρασαν τα 2.000.000 κάνοντας ρεκόρ όλων των εποχών. Δε σταμάτησαν να χτίζονται νέα μεγάλα ξενοδοχεία όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα και μέσα στην κρίση. Αυτό το διάστημα δύο νέα μεγάλες μονάδες ετοιμάζονται ενώ πολλές άλλες ανακαινίζονται ή επεκτείνονται, δαπανώντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι όμως υποφέρουν. Βλέπουν χρόνο με το χρόνο τη δουλειά τους να εντατικοποιείται όλο και περισσότερο, να πληρώνονται λιγότερα, να δουλεύουν λιγότερους μήνες, βλέπουν τη μια θέση εργασίας να μοιράζεται στα τρία με την πρόσληψη νέων χωρίς δικαιώματα.

Οι μεγαλοξενοδόχοι της περιοχής μας, γνωρίζουν ότι το κλίμα γι αυτούς είναι ...ιδιαίτερα ευνοϊκό, αφού η κυβέρνηση αργά ή γρήγορα θα φέρει για ψήφιση το πακέτο των εργασιακών που θα δίνει νέο χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις, στους μισθούς. Διαμορφώνουν οι ίδιοι τις προϋποθέσεις να μη μείνει τίποτα όρθιο ζητώντας ο ένας μετά τον άλλο τη διαγραφή τους από την Ένωση Ξενοδόχων έτσι ώστε ακόμα και αν τελικά υπογραφή νέα Συλλογική Σύμβαση, να μην την εφαρμόζουν.

Από την άλλη, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, του Εργατικού Κέντρου, μας θέλουν στην αδράνεια, να αποδεχόμαστε όσα συμβαίνουν σα μονόδρομο, ότι δε μπορούν να αλλάξουν.

Η μόνη απάντηση σε αυτή την κατάσταση μπορεί να είναι η αγωνιστική δράση κάθε Σωματείου ξεχωριστά, σε κάθε τόπο δουλειάς, η αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.

Η διεκδίκηση και η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στον κλάδο του Τουρισμού, είναι όρος αντεπίθεσης για τους εργαζόμενους της περιοχής μας. Είναι μια μάχη που αν κερδηθεί θα έχει αντίκτυπο και στους άλλους κλάδους.

Γι αυτό το λόγο καλούμε όλα τα Σωματεία της περιοχής να στηρίξουν τη μάχη των ξενοδοχοϋπαλλήλων να υπογράψουν Συλλογική Συμβαση. Ολοι στη Συγκέντρωση που οργανώνουν τα τρία συνεργαζόμενα επιχειρησιακά Σωματεία του Τουρισμού, την Τρίτη 21 Φλεβάρη στις 3.00μμ στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

Διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις που να απαντάνε στις σύγχρονες ανάγκες μας, να καλύπτουν τις απώλειές μας τα χρόνια της κρίσης και υποχρεωτικές για τους εργοδότες

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ AMILIA MARE & PARADISE VILLAGE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ALDEMAR

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ SHERATON

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ MIRA MARE

http://topika-nea.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *