ροή ειδήσεων

Ετοιμάζει νέες επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ο Σαββίδης!


Στη Ρόδο η Dimera εξετάζει την αγορά 2 μονάδων

Κομβική σημασία έχει η απόκτηση του ΟΛΘ στα στρατηγικά σχέδια του ομίλου Σαββίδη στην Ελλάδα και αποτελεί τον στόχο που ξεχωρίζει στα πολύπλευρα σχέδια επενδύσεων που είναι σε εξέλιξη.


Ο όμιλος βλέπει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης του λιμανιού που βρίσκεται στο σταυροδρόμι βορρά και νότου, ανατολής και δύσης και μπορεί να γίνει το κύριο εξαγωγικό λιμάνι της χώρας λόγω της εγγύτητάς του με τις αγορές των Βαλκανίων. Ταυτόχρονα η στρατηγική σημασία του λιμανιού είναι μεγάλη για τον όμιλο λόγω των συνεργιών που δημιουργεί με τις υπόλοιπες διεθνείς δραστηριότητες του. Όπως επισημαίνει πηγή κοντά στη διοίκηση, αν και το 2017 είναι μια κρίσιμη χρονιά για την ανάπτυξη των επενδυτικών σχεδίων σε όλους τους τομείς, τη βιομηχανία, τον τουρισμό, και τα media, με στόχο να αυξήσει την υπεραξία κάθε επιχείρησης στην οποία θα συμμετάσχει, η μεγαλύτερη επιτυχία θα είναι η συμμετοχή στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

ΥΠΕΡΑΞΙΕΣ. Η επέκταση και ανάπτυξη της δικτύωσης του λιμανιού με τις κατάλληλες επενδύσεις, μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τη χώρα και την τοπική κοινωνία συμβάλλοντας στην αύξηση των εξαγωγών. Παράλληλα μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές αποδόσεις και στον όμιλο δημιουργώντας στρατηγικές συνεργασίες με την διεθνή εταιρεία του ομίλου Σαββίδη την «AGROCOM» που δραστηριοποιείται διεθνώς στους τομείς της καπνοβιομηχανίας, της επεξεργασίας και τυποποίησης τροφίμων, της αγροτικής οικονομίας, της συσκευασίας, του λιανικού εμπορίου και διαθέτει logistic centers σε πόλεις των Βαλκανίων.

Σημειώνεται ότι αντικείμενο της διαγωνιστικής διαδικασίας, εκτός από το ύψος του τιμήματος θα είναι και το ύψος των επενδύσεων και των φορτίων πέραν των δεσμευτικών που θα προσελκύσει ο ιδιώτης επενδυτής. Στα πλεονεκτήματα της υποψηφιότητας Σαββίδη είναι οι καλές σχέσεις με την τοπική κοινωνία που στηρίζει κάθε επενδυτικό εγχείρημα του ομίλου. Το ύψος των δεσμευτικών προσφορών που θα πρέπει να αναλάβει ο επενδυτής ανέρχεται στα 180 εκατομμύρια ευρώ, και ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσής τους ορίζεται στη σύμβαση παραχώρησης στην 7ετία. Επίσης, τίθεται στόχος για αύξηση του όγκου διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στις 550 χιλιάδες ΤΕU σε ορίζοντα 9 ετών.

Οι δεσμευτικές προσφορές θα υποβληθούν στις 24 Μαρτίου - και η υποψηφιότητα του ομίλου Σαββίδη με την Deutsche Invest και γερμανικό port operator, με σημαντική δραστηριότητα σε ευρωπαϊκούς λιμένες είναι μια από τις βέβαιες υποψηφιότητες ενώ υπάρχει δεδηλωμένο ενδιαφέρον από κορυφαίες εταιρείες του κλάδου παγκοσμίως αλλά και αντιδράσεις από τοπικούς συλλογικούς φορείς.

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Πάνω από 130 εκατ. ευρώ έχει επενδύσει ο όμιλος του Ιβάν Σαββίδη στη Βόρεια Ελλάδα τα τελευταία 3,5 χρόνια, ενώ στα επόμενα χρόνια θα επενδύσει άλλα 250 εκατ. ευρώ σε πολυάριθμα μικρά και μεγάλα projects.
Με πρώτη επένδυση, την απόκτηση της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ το 2013, ο όμιλος Σαββίδης, επενδύει συστηματικά στη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια επεκτείνοντας τη δραστηριότητά του στο real estate, τον τουρισμό, τη βιομηχανία και τα media. Από το 2013 έως το 2015, η συνολική επένδυση για την ανάπτυξη της επιχείρησης ανήλθε στα 35 εκατ. ευρώ. Έπειτα από διαγωνισμό, το 2013 ο όμιλος Dimera του Ιβάν Σαββίδη υπέγραψε σύμβαση με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στην ιδιοκτησία του οποίου βρίσκεται το «Μακεδονία Παλλάς», για την 30ετή μίσθωσή του, με δικαίωμα επέκτασης για επιπλέον 10 χρόνια, με ετήσιο μίσθωμα 1,7 εκατ. ευρώ. Στο ξενοδοχείο δρομολογείται επένδυση ύψους 12,4 εκατ. ευρώ για την ολική ανακαίνιση του η οποία ολοκληρώνεται τον Απρίλιο οπότε και το ξενοδοχείο θα τεθεί σε λειτουργία. O όμιλος Dimera του Ιβάν Σαββίδη, με την ειδική ομάδα που συντονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dimera Αρτουρ Νταβιντιάν έχει ήδη ακτινογραφήσει τουλάχιστον 40 ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα. Επαφές πραγματοποιεί με το Ταμείο Νομικών για την πολυετή εκμίσθωση του ξενοδοχείου Esperia ενώ εξετάζει και την εξαγορά ξενοδοχείου στα Χανιά και τη Ρόδο. Στη Ρόδο η Dimera εξετάζει την αγορά 2 μονάδων ταυτόχρονα για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου για προετοιμασία διεθνών ομάδων με τις νέες επενδύσεις που προγραμματίζονται να εκτιμώνται στα 250 εκατομμύρια ευρώ.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Συγχρόνως, έναντι προσφοράς 14 εκατ. ευρώ, ο ομογενής επιχειρηματίας απέκτησε δικαίωμα χρήσης της γης (για περίοδο 99 ετών) σε έκταση 322 στρεμμάτων στο Παλιούρι Χαλκιδικής, μέσω διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ. Η συμφωνία που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, υποχρέωση ανακαίνισης του εγκαταλελειμμένου σήμερα “Ξενία”, ενώ η επένδυση υπολογίζεται σε 80 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα ο όμιλος εξετάζει συνεχώς επενδυτικές ευκαιρίες στο χώρο των ξενοδοχείων και έχει προχωρήσει σε σημαντικές αγορές ακινήτων στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, απέκτησε το «Κόκκινο κτίριο» απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, δαπανώντας 4,7 εκατ. ευρώ και επιπλέον 3 εκατ. ευρώ για την ανακαίνισή του και τη «Βίλα Ζαρντινίδη» έναντι 2,7 εκατ. ευρώ, συν το κόστος ανακαίνισης.

MEDIA. Τα επενδυτικά σχέδια του ομίλου εξακολουθούν να περιλαμβάνουν τα media όπου παρά τις δυσκολίες συνεχίζει να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του ΔΟΛ στο βαθμό που ξεπεραστούν τα «εμπόδια», ενώ στη βιομηχανία τους επόμενους μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η απόκτηση τουλάχιστον του 51% της Σουρωτής με την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου της εταιρείας το Μάιο.

Πηγή: fpress.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *