ροή ειδήσεων

Το προσφυγικό ζήτημα συζήτησαν ο δήμαρχος Ρόδου με αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Ρόδου στην διαχείριση των προσφύγων και τις θέσεις της Ύπατης Αρμοστείας για το θέμα, τέθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησαν ο εκπρόσωπος της διεθνούς οργάνωσης του ΟΗΕ, Philippe Leclerc και ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος.

Ιδιαίτερη μνεία στη συνάντηση έγινε στην επιτυχή διαχείριση από τον δήμο Ρόδου, περί των 20.000 διερχόμενων προσφύγων, από τον Αύγουστο του 2015, χωρίς καμία απολύτως οικονομική στήριξη από την κεντρική κυβέρνηση, με ομάδες εθελοντών να αναλαμβάνουν τη στελέχωση του πρόχειρου κέντρου προσωρινής παραμονής, στα Σφαγεία.

Ο κ. Leclerc ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι η Ύπατη Αρμοστεία θα προχωρήσει στη μεταστέγαση 40 προσφύγων σε μισθωμένη ξενοδοχειακή μονάδα, προκειμένου να αποσυμφορήσει το Κέντρο.

Ο δήμαρχος Ρόδου, μιλώντας και με την ιδιότητα του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, τόνισε, για άλλη μια φορά, ότι αποτελεί πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση του, η μη δημιουργία κέντρου συγκέντρωσης (hot spot) ή επαναπροώθησης προσφύγων, είτε στη Ρόδο, είτε σε άλλο νησί, αφού λόγω γεωγραφίας, αλλά και τουρισμού, τα νησιά δεν προσφέρονται για τέτοιες δομές.

Νewsroom Αθήνα 9.84




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *