ροή ειδήσεων

Αυτά τα (παν)έξυπνα τρικς θα σε βοηθήσουν να τρως λιγότερο, χωρίς να κάνεις δίαιτα


Πώς μπορείς να «εξοντώσεις» τη λιγούρα για γλυκό;


Σε ένα πρόγραμμα διατροφής σημασία έχει όχι μόνο η ποιότητα άλλα και η ποσότητα της τροφής . Και μόλις είπα την μαγική λέξη «ποσότητα», που είναι το αδύνατό σου σημείο. Δεν αντέχεις ούτε να μετράς το ψητό κοτόπουλο σε γραμμάρια, ούτε και σου αρέσει, ειδικά τις ημέρες που πεινάς πολύ. Από την άλλη βλέπεις πως λόγω του καθιστικού τρόπου ζωής οι μερίδες που συνιστούν οι διαιτολόγοι είναι όλο και μικρότερες. Άτιμες θερμίδες!

Πώς θα χάσεις εκείνα τα κιλάκια που σε απασχολούν; Μην ανησυχείς, αφού υπάρχουν έξυπνες τεχνικές που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις άμεσα την ποσότητα της τροφής που καταναλώνεις χωρίς καν να το καταλάβεις.

Πρώτα από όλα, μόλις καθίσεις στο τραπέζι και πριν ξεκινήσεις το κύριο γεύμα σου πιες 2 ποτήρια νερό. Κατά ένα παράξενο τρόπο, θα νιώσεις χορτάτη πολύ πιο γρήγορα. Έχει βρεθεί σε έρευνες πως τα άτομα που έπιναν νερό πριν το φαγητό τους, κατανάλωναν 20% λιγότερη τροφή από αυτούς που δεν το έκαναν. Ακόμα, με το που θα ολοκληρώσεις το γεύμα σου, θα βουρτσίσεις τα δόντια σου. Η μέντα που υπάρχει στις οδοντόκρεμες όχι μόνο θα σου αλλάξει την γεύση και θα σου καθαρίσει την αναπνοή αλλά θα σου μειώσει την επιθυμία για γλυκό μετά το γεύμα. Διαβολικό; Κάτι θα ξέρουν και οι κυρίες των πολυεθνικών που βλέπεις στις ταινίες που πριν καλά καλά ολοκληρώσουν του γεύμα τους τρέχουν στο μπάνιο με μία οδοντόκρεμα ανά χείρας....

Ακόμα, χρησιμοποίησε μικρότερα σκεύη στο φαγητό. Η κατανάλωση φαγητού σε μικρά πιάτα χρησιμοποιώντας μικρά πιρούνια ή κουτάλια θα σε βοηθήσει να καταναλώσεις λιγότερες θερμίδες, να μασήσεις καλύτερα το φαγητό σου και να χορτάσεις γρηγορότερα. Ναι, πρέπει να το κάνεις!

Βάψε την κουζίνα σου μπλε. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι το συγκεκριμένο χρώμα μειώνει την πείνα. Αντιθέτως, το κόκκινο αυξάνει την επιθυμία για κατανάλωση περισσότερου φαγητού για αυτό και είναι το χρώμα που κυριαρχεί στα εστιατόρια τύπου fast food. Αν τώρα δεν σου μένει χρόνος και χρήμα για ανακαίνιση της κουζίνας (λογικό ακούγεται) μπορείς να την γεμίσεις με μπλε διακοσμητικά, όπως μπλε αλατιέρα, μπλε πετσέτες, μπλε βάζο με λουλούδια κτλ. Και αν πάλι δεν είσαι τόσο οπτικός τύπος, δοκίμασε να τοποθετήσεις στην κουζίνα, στην τραπεζαρία και στο καθιστικό σου αρωματικά κεριά, αποσμητικά χώρου ή αιθέρια έλαια με άρωμα πορτοκαλιού, βανίλιας και μπανάνας. Όσο περίεργο και αν σου ακούγεται, μάθε πως έχουν την ιδιότητα να μειώνουν την πείνα. Μύρισε τα πριν την μεγάλη επιθυμία για γλυκό και… «σώθηκες»!




Τέλος, ένα μυστικό για τις ημέρες που είσαι μόνη σου στο σπίτι ή έστω με την κολλητή σου( η οποία ναι μεν θα γελάσει αλλά δε θα σε παρεξηγήσει). Δοκίμασε να φας με το αντίθετο χέρι, καθώς αυτό θα σε κάνει να μη τρως λαίμαργα και να μειώσεις κατά πολύ την ποσότητα της τροφής που θα καταναλώσεις αφού θα έχεις κουραστεί! Ακούγεται αστείο, αλλά για μερικές ημέρες της εβδομάδας είναι… διασκεδαστικό!

Καρτσωνάκη Χριστίνα

Bsc, MscΚλινικη διαιτολογος διατροφολόγος

Μόνιμος συνεργάτης στο κέντρο χορού και ψυχολογίας dance your soul

kartsonakixristol@yahoo.gr

www.Danceyoursoul.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *