ροή ειδήσεων

Από ένα οπλίτη γιατρό εξυπηρετούνται οι ασθενείς στην Τήλο


Σε δραματική κατάσταση έχει περιέλθει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Τήλο και τα γύρω νησιά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, μετά την λήξη της θητείας της αγροτικής ιατρού, το νησί πλέον καλύπτεται υγειονομικά από αποσπασμένο οπλίτη ιατρό που πραγματοποιεί την θητεία του, ο οποίος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο λίαν προσφάτως και ο οποίος σημειωτέων δεν διαθέτει ούτε το δικαίωμα συνταγογράφησης. Όλα αυτά σε ένα νησί της παραμεθορίου με αρκετά παιδιά, ηλικιωμένους αλλά και πρόσφυγες.

"Το τελευταίο διάστημα η ανασφάλεια, η κοινωνική δυσαρέσκεια και η απαισιοδοξία είναι στο ζενίθ, όσων ζουν με τις οικογένειες τους στα μικρά νησιά.

Όλα αυτά συμβαίνουν μόλις δυο μήνες μετά την περιβόητη επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στην Νίσυρο όπου απευθυνόμενος στους νησιώτες όλης της χώρας μοίραζε υποσχέσεις και δέσμη μέτρων για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους” αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος ζητά μεταξύ άλλων τη δημιουργία νέου πλαισίου κινήτρων για κάλυψη των κενών θέσεων από ιατρικό προσωπικό και τη σύσταση Κέντρου Επιχειρήσεων Τηλεϊατρικής & Διακομιδών Νήσων με έδρα τη Ρόδο όπου θα απασχολούνται ιατροί πλήρους αλλά όχι αποκλειστικής απασχόλησης, με σκοπό την άμεση συνεργασία για ιατρικές παρεμβάσεις με τους συναδέλφους που υπηρετούν στα νησιά αυτά.

Β. Κουρλιμπίνη



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *