ροή ειδήσεων

Να γιατί ορισμένοι πηγαίνουν συχνότερα στην τουαλέτα σε σχέση με άλλους


Έρχεται τις πιο ακατάλληλες στιγμές: Στο σινεμά, στο αυτοκίνητο, στα ψώνια,
στο πρώτο ραντεβού... Όπως και να ΄χει, η ανάγκη για ούρηση, είναι κάπως ενοχλητική-προσφέρει πάντως ανακούφιση όταν ικανοποιείται. Εννοείται πως όταν κάποιος πίνει το ένα ποτήρι μετά το άλλο νερό, η ανάγκη να επισκεφτεί το «μέρος» είναι μεγαλύτερη αλλά όπως προκύπτει, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που ενεργοποιούν την ουροδόχο κύστη.
Πρόκειται για μια σειρά από καθημερινά ερεθίσματα, από την κατανάλωση σάλτσας ντομάτας μέχρι μια αγχωτική παρουσίαση στη δουλειά, που ενδέχεται να αυξήσουν τη παραγωγή ούρων. Αυτό που ερεθίζει την ουροδόχο κύστη για κάποιον, δε σημαίνει απαραίτητα πως το κάνει και σε κάποιον άλλο, λέει ο Inderbir Gill, καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος ουρολογίας στο University of Southern California που μίλησε στην Huffington Post. Το σίγουρο είναι πάντως, ότι οι γιατροί δεν μπορούν να απαντήσουν με σιγουριά το γιατί ορισμένες τροφές και δραστηριότητες στέλνουν έναν στη... λεκάνη της τουαλέτας, συχνότερα από κάποιον άλλο.
Φυσικά, αν η συχνοουρία συνοδεύεται και από πόνο, τότε υπάρχει πρόβλημα στο ουροποιητικοό σύστημα ή έχετε λοίμωξη της ουροδόχου κύστης - Και στις δυο περιπτώσεις, πρέπει να επισκεφτείτε γιατρό. Αλλά, αν τυγχάνει να ουρείτε περισσότερο από το μέσο όρο, ίσως θα πρέπει να υπολογίσετε και τους παρακάτω παράγοντες:
 
1. Νεύρα
Το στρες και το άγχος, ένοχοι για πολλά, μπορεί να στείλουν κάποιον πολλές φορές στην τουαλέτα.
2.Όξινα τρόφιμα
Τα όξινα φρούτα και οι χυμοί μπορεί να δημιουργήσουν ευαισθησία σε μερικούς ανθρώπους, σύμφωνα με την Κλινική του Κλιβελαντ. Το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα τομάτας, όπως η σάλτσα για ζυμαρικά.
3.Αλκοόλ και καφεΐνη
Σύμφωνα με τον Gill, το κόκκινο κρασί μπορεί να προκαλέσει συχνοουρία σε μερικούς και σε άλλους η μπύρα και ο καφές.
4.Φάρμακα
Ορισμένα φάρμακα- ειδικά αυτά για την πίεση-, ενδέχεται να αυξήσουν την ανάγκη για επίσκεψη στην τουαλέτα.
5.Πικάντικα φαγητά
Σε ορισμένους, το πικάντικο φαγητό ερεθίζει την ουροδόχο κύστη, με τον ίδοο τρόπο όπως συμβαίνει και με τα όξινα φαγητά.
Τα συχνά επεισόδια συχνοουρίας, δεν είναι ανησυχητικά, λέει ο καθηγητής. Αλλά αν η συχνότητα αυξηθεί δραματικά και διαρκεί για εβδομάδες ή μήνες, τότε κλείστε ραντεβού με γιατρό.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *