ροή ειδήσεων

Δηλώσεις Βαρβιτσιώτη για τη δημιουργία του πρώτου προαναχωρησιακού κέντρου – κλειστού τύπου στην Κω


Tην πρόθεση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να δημιουργήσει προαναχωρησιακό κέντρο
κλειστού τύπου στην Κω, σχολίασαν με κοινή τους, δήλωση οι Τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Τουρισμού Μάνος Κόνσολας.


«Η Κυβέρνηση υιοθετεί, επιτέλους, αυτό που η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει από καιρό. Μετά από δύο χρόνια ολέθριας και εθνικά επιζήμιας διαχείρισης στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, αποφασίζει σήμερα τη δημιουργία του πρώτου προαναχωρησιακού κέντρου – κλειστού τύπου. Επαναφέρει, δηλαδή, ένα μέτρο που ως Αντιπολίτευση κατήγγελλε και ως Κυβέρνηση έσπευσε να καταργήσει» επεσήμαναν χαρακτηριστικά.

«Και το αποφασίζει ακολουθώντας, για ακόμη μία φορά, τη γνώριμη και συνήθη πρακτική της στη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων: Της αδιαφάνειας» υπογράμμισαν οι βουλευτές ΝΔ Β’ Αθηνών κ. Βαρβιτσιώτης και Δωδεκανήσου κ. Κόνσολας και τόνισαν: «Χωρίς τη δημοσίευση προκήρυξης, χωρίς ανοικτή πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους, χωρίς δημόσιο διαγωνισμό. Με απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Και όλα αυτά επειδή επικαλείται και πάλι ”κατεπείγουσα ανάγκη”.

Ταυτόχρονα ανέφεραν: «Όταν, εδώ και δύο χρόνια, έχει καταστήσει τα νησιά μας στο Βόρειο – Ανατολικό Αιγαίο σε ”επίσημη” πύλη εισόδου για οποιονδήποτε και από οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη επιθυμεί να εισέλθει στην Ευρώπη. Όταν, εδώ και δύο χρόνια, έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο hot – spot φιλοξενίας παράνομων μεταναστών. Το αποφασίζει, επίσης, χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Χωρίς, δηλαδή, να έχει ζητήσει τη γνώμη των κατοίκων, των φορέων και των επιμελητηρίων που δραστηριοποιούνται στον τρίτο τουριστικό προορισμό της χώρας».

Καταλήγοντας είπαν: «Για πολλοστή φορά, η προχειρότητά τους και η ανικανότητά τους είναι παροιμιώδης. Για πολλοστή φορά, τα ευρωπαϊκά κονδύλια δεν κατευθύνονται σε ωφελούμενους, αλλά σε ωφελημένους».




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *