ροή ειδήσεων

Με ποιον ηγέτη τσακώθηκε ο Τραμπ και του έκλεισε το τηλέφωνο


Επεισοδιακή ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ
Ντόναλντ Τραμπ και ο Αυστραλός Πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ.

Σύμφωνα με τη Washington Post αφορμή για την ένταση μεταξύ τους, ήταν το ζήτημα της συμφωνίας για τους πρόσφυγες, με τον Τραμπ να επιτίθεται στον Τέρνμπουλ κομπάζοντας για την έκταση της εκλογικής του νίκης. Το τηλεφώνημα επρόκειτο να διαρκέσει μία ώρα, στα 25 λεπτά ωστόσο ο Τραμπ έληξε απότομα την επικοινωνία τους.

Σε κάποιο σημείο ο Αμερικανός πρόεδρος ενημέρωσε τον Αυστραλό πρωθυπουργό πως είχε μιλήσει με ακόμη τέσσερις ηγέτες εκείνη την ημέρα (στις 28 Ιανουαρίου)- ανάμεσά τους και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν- και πως το μεταξύ τους τηλεφώνημα «ήταν μακράν το χειρότερο». Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται επίσης να είπε στον Αυστραλό πρωθυπουργό «δεν είναι καλή μέρα φίλε».

Η συμφωνία των δύο χωρών προβλέπει οι ΗΠΑ να πάρουν 1.250 πρόσφυγες από τα αυστραλιανά κέντρα κράτησης και ο Τραμπ τη χαρακτήρισε ως «τη χειρότερη συμφωνία που έγινε ποτέ». Παραπονέθηκε πως αυτό τον «σκότωνε» πολιτικά και κατηγόρησε την Αυστραλία πως ήθελε να «εξάγει τους επόμενους βομβιστές της Βοστώνης».

Ο Τραμπ έγραψε μάλιστα στο Twitter: «Το πιστεύετε; Η διοίκηση Ομπάμα συμφώνησε να πάρει χιλιάδες παράνομους μετανάστες από την Αυστραλία. Γιατί; Θα μελετήσω αυτή τη χαζή συμφωνία».








Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *