ροή ειδήσεων

Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων: "Η φετινή χρονιά στην κρουαζιέρα θα είναι καλή"


Την πεποίθηση ότι το 2017 θα είναι καλό για την ελληνική κρουαζιέρα παρά τα όσα γράφονται στον τύπο από μη ειδικούς τόνισε ο κύριος Αντώνης Καλούδης της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων σε συνάντηση για τα ζητήματα του κλάδου της κρουαζιέρας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσία του αρμόδιου υπουργού, Παναγιώτη Κουρουμπλή.


Ο κ. Καλούδης δήλωσε, ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η φετινή χρονιά στην κρουαζιέρα θα είναι καλή. Κατά συνέπεια πρέπει να μη χαθεί η ευκαιρία και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, για να κρατήσει η χώρα και την επόμενη χρονιά το ίδιο επίπεδο προσεγγίσεων.



Συζητήθηκαν επίσης, ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών σε λιμάνια κρουαζιέρας, το ρυθμιστικό πλαίσιο για τα ναύδετα και την επιτάχυνση των διαδικασιών, με τις οποίες εκδίδονται βίζες για τους τουρίστες από χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία και η Κροατία.



Ο κ. Κουρουμπλής μετέφερε τη βούληση της κυβέρνησης, και μάλιστα προσωπικά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να αναληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να ενισχυθεί το HOME PORTING (έναρξη και τερματισμός της κρουαζιέρας στο ίδιο λιμάνι) στην Ελλάδα. Συζητήθηκε επίσης η συνεργασία του Ιδιωτικού με τον Δημόσιο Τομέα για την αξιοποίηση ορισμένων λιμανιών, που σχετίζονται με την κρουαζιέρα.



Προκειμένου δε, να αντιμετωπιστούν εξωγενής παράγοντες με την ελληνική κρουαζιέρα όπως η προσφυγική κρίση και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο (Τουρκία, Συρία, Αίγυπτος) έχει καταρτιστεί από το 2015 συγκεκριμένο σχέδιο δράσης από το Υπουργείο Τουρισμό το οποίο αναπτύχθηκε πλήρως το 2016.


Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την κρουαζιέρα έγιναν επαφές με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες του κλάδου και επετεύχθη μέσω συμφωνιών, η διατήρηση της Ελλάδας ως προορισμού στην Ανατολική Μεσόγειο παρά την αποχώρησή τους από την Αίγυπτο ή την Τουρκία. Ενώ, ενισχύθηκε η προσέλκυση και προσθήκη νέων δρομολογίων από ευρωπαϊκές εταιρείες και tour operators που δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα προς την Ελλάδα τόσο για το 2017, όσο και για το 2018.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *