ροή ειδήσεων

Ξεκινά σήμερα η διαδικασία απομάκρυνσης των σκαφών από την Ακαντιά


Ξεκινά από σήμερα η διαδικασία για την απομάκρυνση των σκαφών από το λιμάνι της Ακαντιάς. Πρόκειται για 102 «σαπιοκάραβα» και παροπλισμένα πλοία τα οποία οι ιδιοκτήτες τους οφείλουν μετά την ειδοποίηση που θα λάβουν από το λιμενικό ταμείο νότιας Δωδεκανήσου να τα απομακρύνουν από την περιοχή και να τα μεταφέρουν σε ιδιόκτητο χώρο ή στο Καρνάγιο.

Από σήμερα το πρωί υπάλληλοι του λιμενικού ταμείου θα τοποθετούν στα σκάφη αυτά τα σχετικά ειδοποιητήρια και σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες τους δεν μεριμνήσουν εντός 15 ημερών για την απομάκρυνση τους , θα θεωρηθούν εγκαταλελειμμένα και θα οδηγηθούν προς διάλυση.

Να σημειωθεί ότι, ορισμένοι ιδιοκτήτες σκαφών έχουν ενημερωθεί και εγγράφως από το λιμενικό ταμείο να τα απομακρύνουν ενώ υπάρχουν και κάποια που δεν μπορούν να μεταφερθούν μέσω θαλάσσης μήκους ακόμη και 30 μέτρων και έτσι οδικώς το εγχείρημα αυτό είναι πολύ δύσκολο.

Με την απόφαση του αυτή το λιμενικό ταμείο, στοχεύει στην «απελευθέρωση» του λιμένα της Ακαντιάς από τα σκάφη καθώς βρίσκονται εξέλιξη έργα ανάπλασης όχι μόνο της περιοχής αλλά και της πόλης μας.

Ειδικότερα βρίσκεται σε εξέλιξη η εργολαβία για την ασφαλτόστρωση της περιοχής και τη δημιουργία 330 χώρων στάθμευσης των οχημάτων , των τουριστικών λεωφορείων αλλά και των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων που θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας από την Κολόνα και το κέντρο της πόλης μας.

Παράλληλα θα γίνουν έργα για την απορροή των υδάτων στη δεξιά πλευρά του δρόμου καθόδου στην περιοχή της Ακαντιάς.

Τα έργα που υλοποιεί το λιμενικό ταμείο στην περιοχή της Ακαντιάς θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλης μας που σήμερα είναι υποβαθμισμένο.

Σε λειτουργία θα τεθεί το κυλικείο στην Ακαντιά

Μέχρι το τέλος του μήνα εκτιμάται ότι, θα ξεκινήσει την λειτουργία του , το κυλικείο στο κτίριο επιβατών ,στο λιμάνι της Ακαντιάς το οποίο έχει εκμίσθωση για έξι χρόνια από το λιμενικό ταμείο, μετά από την διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού η εταιρεία «Όμορφος» με μηνιαίο μίσθωμα 1.200 ευρώ.

Ήδη έχει προχωρήσει η διαδικασία από πλευράς της πλειοδότριας εταιρείας για την έκδοση των αδειών που απαιτούνται για την λειτουργία αναψυκτηρίου στην οποία οφείλεται και η καθυστέρηση της έναρξης λειτουργίας του.

Να σημειωθεί ότι, το κτίριο επιβατών στο λιμάνι της Ακαντιάς κόστισε 250.000 ευρώ και με την λειτουργία του θα ικανοποιούνται πρωτίστως οι απαιτήσεις των χρηστών του καθώς θα ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες των χρηστών που θα επιβιβάζονται ή θα αποβιβάζονται από τα πλοία. Μάλιστα για την εξυπηρέτηση των επιβατών έχουν δημιουργεί αποθήκες και χώροι υγιεινής.

Αξίζει να τονιστεί ότι γραφεία θα διατεθούν και στα πρακτορεία για την έκδοση εισιτηρίων ώστε να εκλείψει η κακή εικόνα που παρατηρείται έως σήμερα

http://12vima.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *