ροή ειδήσεων

Επενδυτικό κρεσέντο γεννά η άνθιση του τουρισμού


Την ώρα που την νέα χρονιά υποδέχτηκαν οι αισιόδοξες προβλέψεις για μια ακόμα καλύτερη τουριστική σεζόν, τουλάχιστον από άποψη αφίξεων, ηχηρά ονόματα του ξενοδοχειακού στερεώματος δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα επενδύοντας στο «άφθαρτο» τουριστικό προϊόν της.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2017 η Ελλάδα σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ετοιμάζεται να υποδεχθεί πρωτόγνωρα μεγέθη επισκεπτών - πάνω από 30 εκατομμύρια. Ενδεικτικό είναι και το γεγονός πως το 2016 αποτέλεσε χρονιά πέντε αστέρων με 14 μεγάλες επενδύσεις σε πεντάστερα ξενοδοχεία και 40 σε ξενοδοχειακές μονάδες τεσσάρων αστέρων, σύμφωνα με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο. Παράλληλα στον τελευταίο κύκλο του Αναπτυξιακού Νόμου υποβλήθηκαν 287 τουριστικές επενδυτικές προτάσεις, το σύνολο των οποίων ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ Τους αριθμούς φαίνεται πως αποτιμούν θετικά εγχώριοι και διεθνείς ξενοδοχειακοί κολοσσοί οι οποίοι δρομολογούν νέες επενδύσεις.

Οι παραπάνω αριθμοί επισφραγίζουν την δυναμική του κλάδου και καταφέρνουν να προσελκύσουν όλο και περισσότερους επενδυτές οι οποίοι ποντάρουν πολλά στις θετικές τουριστικές επιδόσεις παρά την αστάθεια που χαρακτηρίζει γενικότερα την χώρα και παράλληλα ενισχύουν τα έσοδα και την απασχόληση.


Στην ελληνική αγορά θα εισάγει το εμπορικό της σήμα IKOS η γαλλική αλυσίδα ACCOR κατασκευάζοντας ένα νέο ξενοδοχείο 377 κλινών στο κέντρο της Αθήνας, επένδυση που αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ. Το δίκτυο Ibis διαθέτει 1.068 ξενοδοχεία σε 64 χώρες.

Τα επενδυτικά της πλάνα στην ελληνική αγορά σκέφτεται να εφαρμόσει και η αλυσίδα Choice Hotels η οποία έχει επιλέξει τη χώρα μας ως βάση για την επέκτασή της στην Ανατολική Μεσόγειο. Η αλυσίδα ξενοδοχείων υπέγραψε συμφωνία με την GVK Enterprises για να λειτουργήσει 5 ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Το πρώτο θα ανοίξει στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2017, υπό την ξενοδοχειακή ταυτότητα της Comfort. Αξίζει να σημειωθεί πως η αλυσίδα έχει περισσότερα από 6.400 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο.

Την ίδια στιγμή, η ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, ο τούρκικος όμιλος Dogus, η Hilton Worldwide, η Mandarin Oriental Hotels και η γνωστή Four Seasons ερίζουν για την διαχείριση του εμβληματικού Hilton με στόχο να το οδηγήσουν σε μια νέα εποχή κι ένα καινούργιο ξενοδοχειακό μοντέλο για την χώρα

Τον εκσυγχρονισμό του Αστέρα Βουλιαγμένης, προωθεί η νέα ιδιοκτήτριά του Apollo Investment ΗoldCo, με στόχο να επαναλειτουργήσει τη σεζόν 2018. Επικρατέστερη για την λειτουργία του αποδεικνύεται η Four Seasons.

Η εταιρεία Ξενοδοχεία Χανδρή Α.Ε. θα πραγματοποιήσει επένδυση 15 εκατ. δολ. για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου Metropolitan. Από το 2018 θα λειτουργήσει με την επωνυμία Athens Marriott, στο πλαίσιο συμφωνίας με τη Marriott International.

Η Zeus International σε συνεργασία με την αμερικανική αλυσίδα Wyndham Group Hotel η οποία εγκαινίασε το πρώτο της ξενοδοχείο 5 αστέρων Wyndham Grand Athens στην πλατεία Καραϊσκάκη ετοιμάζεται και για μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα.

Τις επενδύσεις του στον τουρισμό ενισχύει και ο γνωστός ελληνο-βενεζουελάνος επιχειρηματίας, Θ.Δουζόγλου, ο οποίος μετά το Πεντελικόν της Κηφισιάς, το Λητώ της Μυκόνου και την απόκτηση κτιρίου του ΟΤΕ επί της οδού Σταδίου για να το μετατρέψει σε boutique ξενοδοχείο, εξαγόρασε και το ξενοδοχείο Mistral στον Πειραιά, το οποίο παρέμενε κλειστό τα τελευταία χρόνια.

Ιδιαίτερη άνθιση γνωρίζουν και τα νησιά με πέντε νέα ξενοδοχεία μεγάλης δυναμικότητας να ετοιμάζονται να λειτουργήσουν σε Ρόδο, Ρέθυμνο, Ζάκυνθο, Θάσο και Τριφυλία με τις διαδικασίες να προωθούνται με ταχύτατους ρυθμούς από τους καθ’υλιν αρμοδίους.

Παράλληλα, η Iόνιαν Σαν A.E. του ομίλου Αtlantica προγραμματίζει να ανοίξει ένα νέο ξενοδοχείο στο νότιο τμήμα της Ρόδου. Το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει υπό το σήμα του τουριστικού οργανισμού της Τui, Sensatori. Eπίσης, στην Κω θα λειτουργήσει το 2017 ξενοδοχείο υπό την ξενοδοχειακή ταυτότητα του τουριστικού οργανισμού Thomas Cook, Casa Cook.

Εξίσου σημαντική είναι και η επένδυση της Νίκου Κούτρα στα χέρια του οποίου πέρασε προσφάτως το Capsis Hotel στη Ρόδο, ένα ξενοδοχείο που διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συνεδριακές αίθουσες της Ευρώπης.

Έντονη επενδυτική δραστηριότητα παρατηρείται και στην Χαλκιδική. Οι Ινδοί επενδυτές του κολοσσού TATA επενδύουν περί τα 80 εκατ. ευρώ σε δύο νέες ξενοδοχειακές μονάδες στην περιοχή Ξηροποτάμι, κοντά στην Ιερισσό. Η σχετική επένδυση μάλιστα φτάνει μετά τις επαφές που είχε η αρμόδια υπουργός, Έλενα Κουντουρά, και αποτελεί την πρώτη επένδυση ινδικών συμφερόντων στη Μεσόγειο. Ενα νέο ξενοδοχείο θα λειτουργήσει και ο όμιλος TOR Ηotel Group στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής. Πρόκειται για το Eagles Villas, το οποίο προγραμματίζεται να ανοίξει τον Mάιο του 2017.

Την ίδια στιγμή αισιόδοξοι αποδεικνύονται και οι επενδυτές του μεγάλου πρότζεκτ Atalanti Hills στην Φθιώτιδα, οι οποίοι μετά από νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού βλέπουν την επένδυσή τους, ύψους 1,3 δισ. ευρω, να «ξεπαγώνει» μετά από μια δεκαετία. Η ολοκλήρωση του mega project του Atalanti Hills θα βάλει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη την Φθιώτιδα καταφέρνοντας να δημιουργήσει περισσότερες από 7.000 νέες θέσεις εργασίας. Μάλιστα η επένδυση θα αποτελέσει την πρώτη με το νέο νομοθετικό καθεστώς μορφή τουριστικών επενδύσεων (ΠΟΤΑ) και τη δεύτερη μετά την αντίστοιχη της Μεσσηνίας, όπου δημιουργήθηκε το Costa Navarino.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *