ροή ειδήσεων

DER Touristik: Ελλάδα, ο "ξεκάθαρος" νικητής προορισμός στις κρατήσεις


Η Ελλάδα είναι ο ξεκάθαρος νικητής της φετινής χρονιάς στη γερμανική τουριστική αγορά,
σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο τρίτος μεγαλύτερος τουρ οπερέιτορ στη Γερμανία, DER Touristik από τις τρέχουσες τάσεις στις κρατήσεις.

Τα στοιχεία δείχνουν διπλάσιες κρατήσεις από πέρυσι για τη χώρα μας με ισχυρή ζήτηση για Κρήτη, Ρόδο και Κω. Σε αντίθεση με την Ισπανία, οι τιμές στην Ελλάδα έχουν παραμείνει σταθερές σε σχέση με πέρυσι.

Παράλληλα, αναζωπυρώνεται η ζήτηση για την Αίγυπτο.

Όπως και το 2016, οι Γερμανοί συνεχίζουν να αντικαθιστούν προορισμούς της ανατολικής Μεσογείου με άλλους στη δυτική, προβαίνοντας σε κρατήσεις από νωρίς για να διασφαλίσουν τα ξενοδοχεία και ημερομηνίες της προτίμησής τους.

Ασφαλείς προορισμοί θεωρούνται και φέτος η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα, και προκειμένου να εξασφαλιστούν οι διακοπές των Γερμανών σε αυτούς, φέτος δέχονται κρατήσεις ακόμη πιο νωρίς φέτος.

Οι Γερμανοί σπεύδουν να κάνουν κράτηση, για να προλάβουν το συνωστισμό στους δημοφιλείς προορισμούς από άλλες αγορές όπως το Ην. Βασίλειο.

Η ζήτηση για Αίγυπτο εξακολουθούν να αυξάνονται σε σχέση με πέρυσι, ενώ πολύ δηλοφιλείς είναι η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία. Κύπρος και Βουλγαρία παρουσιάζουν επίσης καλή ζήτηση, ενώ στο αντίποδα βρίσκονται Τουρκία και Τυνησία.

Ωστόσο οι προοπτικές για την Τουρκία είναι θετικές, καθώς ο τουρ οπερέιτορ προσδοκά βελτίωση μέσα στη χρονιά, αφού γεμίσουν άλλοι προορισμοί και επειδή οι τιμές είναι ελκυστικές.

Σε απάντηση των τάσεων αυτών, η DER Touristik αύξησε τη χωρητικότητα σε δημοφιλείς προορισμούς, προσθέοντας επιπλέον θέσεις πτήσεων με διάφορους αερομεταφορείς (Eurowings, Norwegian και Sundair).

Τα βασικά brand ITS, Jahn Reisen και Travelix έχουν αυξήσει τις αεροπορικές συνδέσεις τους κατά 250 προς Ισπανία (οι 159 προς Μαγιόρκα), Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιταλία αλλά και προς Μάλτα και Κροατία.

TornosNews.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *